In regiunea dezastrului ecologic din Marea Neagra continua operatiunile de curatare a apelor poluate, dar si cele de cautare a persoanelor disparute. Peste 200 de oameni, 3 elicoptere si 11 nave se afla in zona unde s-au deversat duminica 1.300 de tone de titei. Cel putin cinci marinari au murit si 20 sunt dati disparuti in urma furtunii de duminica.

Duminica, o furtuna violenta a dus la scufundarea a cinci nave rusesti in Marea Neagra, printre care un petrolier si trei vase cargou incarcate cu sulf.

„Marinarii rusi au ignorat avertismentele de furtuna pe care le-am emis in mod repetat. Le-am spus ca vantul va ajunge si la 35-38 de metri pe secunda. Dar au decis sa-si continue drumul, crezand ca navele lor vor rezista”, spune Elima Nogai, director Capitania postului Kerci

13 dintre marinarii care au reusit sa se salveze au fost internati in spitalul din Kerci, iar starea lor este stabila. Intre timp, specialistii incearca sa neutralizeze pata de petrol. Ei spun ca vor reusi sa indeparteze o mare parte din Marea Neagra, dar ca poluarea va afecta zona pentru cel putin 10 ani.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here