Poluarea solului cu pesticide

In tara noastra protectia mediului inconjurator constituie o problema de interes national in scopul pastrarii echilibrului ecologic, mentinerii si imbunatatirii calitatii factorilor naturali, asigurarii unor conditii de viata si de munca tot mai bune generatiilor actuale si viitoare.
pesticide
Dezvoltarea industriala este caracteristica epocii actuale in problema mediului inconjurator, o „problema” care ne poate ajuta sa tinem cat mai departe factorii daunatori mediului inconjurator, astfel putem avea grija de sanatatea noastra respirand un aer curat atat in zona urbana cat si in cea rurala.

Degradarea mediului are drept cauze atat unele fenomene naturale cat si cele datorate activitatii umane.Daca factorii naturali cum ar fi uraganele, cutremurele de pamant, eruptiile vulcanice, ele actionand intermitent, la intervale de timp variabile si pe durate scurte, factorii antropicii ( datorati actiunii omului ) se manifesta continuu si drept urmare efectele negative ale acestora sunt mult mai grave, amenintand chiar cu producerea unor dezastre la nivel planetar.

Problema protectiei mediului prin adoptarea masurilor de prevenire si respectiv de combatere a poluarii mediului a constituit una din preocuparile comunitatii stiintifice de pe malurile Atlanticului, concretizata prin conferintele internationale in cadrul carora s-au stabilit proceduri coerente de identificare si limitare a impactului surselor de poluare.

Legatura dintre dezvoltarea economica durabila si protectia mediului evidentiata inca de la inceputul anilor 90, este unanim acceptata la ora actuala prin implementarea sistemului de management al calitatii produselor in corelatie cu sistemul managementului de mediu de catre marile companii comerciale.

Cele mai renumite firme internationale au promovat proceduri noi, moderne in domeniul atestarii si verificarii gradului de protectie a mediului prin apelarea la cele mai avansate cunostinte tehnico-stiintifice. Trebuie sa acumulam mai multe cunostinte asupra naturii mediului inconjurator, asupra starii actuale si tendintelor care au avut loc in mediul inconjurator, desfasurarii proceselor naturale, efectele poluantiilor asupra omului, vegetatiei si materialelor.

Intreaga experienta dobandita de omenire pana acum arata ca erorile costisitoare facute pana in prezent, mai ales in statele industrializate, pot fi evitate si ca o analiza serioasa a lor poate duce la concluzii valabile pentru intreaga omenire.

Ca factor de importanta vitala pentru societatea noastra, se impune cu necesitatea ca fiecare om sa devina un participant constient, practic si energic in munca de prevenire a degradarii mediului inconjurator, de ameliorare a calitatii vietii lui.

Cu toate ca rezolvarea acestor probleme pe plan national este o chestiune stricta, proprie fiecarui stat in parte, totusi la elucidarea lor trebuie sa se tina seama de faptul ca mediul uman este global, in natura, si ca pentru mai eficienta solutionare a problemelor, cooperarea internationala poate juca un rol important in protectia si gospodarirea rationala a mediului inconjurator.

Sursa: Blog Ana-Maria

13 Apr 2009 -Articole recente:
Energie eoliana
BurnBabyBurn_energy_justice
24 aprilie 2015
Protectia atmosferei
142 de stații monitorizează calitatea aerului în România: „Toleranță zero pentru cei care încalcă legea!”
23 aprilie 2015
Fondul forestier
Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
23 aprilie 2015
Colectare deseuri
Zilele Reciclării în Focșani
23 aprilie 2015
Alimentatie
Comisia Europeană propune autorizarea importurilor de OMG-uri în UE, în ciuda opoziției statelor membre
23 aprilie 2015
Accidente ecologice
China avertizează că dictatorul Kim Jong Un accelerează programul nuclear al Coreii de Nord
23 aprilie 2015
Biodiversitate
Iohannis cere îmbunătăţirea Legii vânătorii şi protecţia fondului cinegetic
23 aprilie 2015
Afaceri ecologice
Cultura plantelor medicinale, o afacere ecologică
23 aprilie 2015
Biodiversitate
Imagini șocante în videoclipul campaniei "Opreşte barbaria, salvează ciocârlia!"
23 aprilie 2015
Fondul forestier
Defrişarea pădurilor – o problemă pentru stabilitatea ecosistemului
23 aprilie 2015
Evenimente ecologice
Campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ continuă cu un nou marș de protest, duminică 26 aprilie
23 aprilie 2015
Fondul forestier
Alin Uşeriu, Tăşuleasa Social...
23 aprilie 2015
Protectia apelor
Dezastru ecologic: Apa toxica de la centrala Fukushima s-a scurs ani la rand in Pacific
23 aprilie 2015
Eficienta energetica
Ziua Internationala a Pamantului: SUA anunta masuri contra schimbarilor climatice
23 aprilie 2015
Colectare Deseuri
Eficienta energetica
Uniunea Europeana impune cresterea eficientei centralelor termice pentru locuinte. Ce solutii are Romania?
23 aprilie 2015
Protectia atmosferei
cele-mai-poluatoare-termocentrale-europene-pe-carbune1-1-e1429679181509
23 aprilie 2015
Sanatate
Chimioterapia verde – un nou tratament împotriva cancerului
23 aprilie 2015
Spatii verzi
Detalii: http://www.9am.ro/stiri/Social/278081/chiliman-cere-amendarea-premierului-si-a-ministrului-mediului.html#ixzz3Y7bJWtYc Follow us: @9AM on Twitter | 9AM.ro on Facebook
23 aprilie 2015