Din cele opt poluari inregistrate de la inceputul anului, sase s-au produs in urma furturilor de conducte

0
10
Din cele opt poluari inregistrate de la inceputul anului, sase s-au produs in urma furturilor de conducte

Din cele opt poluari inregistrate de la inceputul anului, sase s-au produs in urma sustragerilor de conducte sau tentativelor de furt de conducte ❚ Doua dintre poluari au afectat mediul apa, iar sase – mediul sol  Indiferent de motivul care a declansat poluarea, sanctiunile si remedierile au fost „incasate” de societatile in „curtea” carora s-au produs, respectiv SC Conpet SA si SC OMV Petrom SA

Opt poluari accidentale, din care doua au afectat factorul de mediu apa, iar sase, factorul de mediu sol, au fost inregistrate in perioada ianuarie – mai de comisarii Garzii de Mediu Dambovita. Dintre acestea opt, cinci s-au datorat tentativei de furt si trei coroziunii conductelor. Sase poluari au fost provocate de conducte apartinand SC Conpet SA, iar doua apartin de SC OMV Petrom SA.

Sanctiuni contraventionale
„Au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale SC Conpet SA in valoare totala de 68.500 lei. In toate cazurile s-au dispus masuri de remediere a avariilor si de refacere a mediului afectat. O situatie deosebita s-a produs in data de 28 februarie in comuna Bucsani, cand persoane necunoscute au taiat conducta de transport titei Siliste – Ploiesti, in camp, la circa 800 metri de Parcul Tratare OMV Petrom.
Au fost deversate circa 5 tone titei intr-un canal de desecare, pe o distanta de aproximativ 200 metri. Echipele SC Conpet SA Ploiesti impreuna cu SC Envirotech Constanta au intervenit pentru remedierea avariei si limitarea scurgerilor. S-au montat baraje de retinere, cordoane absorbante si material absorbant la iesirea din canal in raul Ialomita aval pod Bucsani, aval si amonte pod Marcesti, sat Catunu, aval si amonte pod Catunu”, a precizat recent ing. Mihail Druga, prim comisar Garda de Mediu Dambovita, in cadrul sedintei lunare de Colegiu Prefectural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here