Ponta, despre proiectul de la Rosia Montana: S-a ajuns la standarde satisfacatoare prin negociere

0
74
Ponta, despre proiectul de la Rosia Montana: S-a ajuns la standarde satisfacatoare prin negociere
Ponta, despre proiectul de la Rosia Montana: S-a ajuns la standarde satisfacatoare prin negociere

Negocierile privind realizarea proiectul Rosia Montana vor fi finalizate pana la inceputul sesiunii parlamentare, in septembrie, dar lucrarile de investitie vor incepe doar daca Legislativul va lua o decizie favorabila in acest sens, a declarat joi premierul Victor Ponta.

Intrebat, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, cand va fi demarat proiectul Rosia Montana, premierul a raspuns ca Parlamentul trebuie sa decida „daca va fi demarat”.

„Din punctul de vedere al Guvernului, la inceputul sesiunii parlamentare, va avea finalizat negocierea si proiectul de lege”, a spus Victor Ponta.

El a afirmat ca Executivul a luat toate masurile necesare, inclusiv cu privire la standardele de mediu, considerate nesatisfacatoare in forma initiala a proiectului.

„Nu pot sa vorbesc in numele Parlamentului, pot sa vorbesc in numele Guvernului: cred ca 13 ani de cand se tot plimba prin diverse structuri guvernamentale sunt de ajuns. Cred ca decizia finala intr-un proiect atat de controversat, cu avantaje si dezavantaje, poate fi luata doar de Parlament. Sunt convins ca aici toata lumea, inclusiv presedintele, va considera ca e bine sa avem o lege, ca nu furam cu legea, ci dimpotriva, sprijinim cu legea, dar repet: noi am luat toate masurile, in primul rand cele referitoare la standardele de mediu, dupa aceea cele referitoare la nivelul redeventelor si la participarea statului roman, pe care le consideram – toate trei – nesatisfacatoare in forma initiala a proiectului. Daca acum sunt si s-a ajuns prin negociere la standarde satisfacatoare, trimitem spre Parlament si Parlamentul decide”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Investitia Rosia Montana, blocata de mai multi ani din cauza disputelor privind protectia mediului, figureaza in Planul national de investitii si locuri de munca lansat joi de Guvern si este prezentata ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul sa primeasca 78% din ceea ce genereaza proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here