Populatia a scos deseurile electrice in strada

Sambata s-a dat startul Campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie. Au fost colectate aproape 11 tone de deseuri. Primariile din Bacau, Onesti, Moinesti, Comanesti si Buhusi au reusit sa se conformeze demersurilor Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile. In cadrul acestei campanii, ministrul Attila Korodi a fost prezent in orasul Bacau.

Ministrul Korodi a ajuns cu o mica intarziere in Bacau, insa s-a declarat multumit de modul in care autoritatile au reusit sa organizeze campania de colectare a deseurilor electrice si electronice. „Am constatat cu placere ca bacauanii sunt oameni gospodari. Cantitatea de deseuri care a fost colectata de la populatie indica faptul ca avem parte aici de oameni informati si care constientizeaza importanta protejarii mediului. Speram ca la viitoarele campanii lucrurile sa decurga cel putin la fel de bine”, a declarat Attila Korodi.

Nu au fost probleme

La buna desfasurare a Campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice au vegheat si agenti ai Politiei Primariei. Acestia au supravegheat actiunea pentru a inlatura orice tentativa din partea unor persoane de a sustrage bunurile scoase in strada pentru colectare. „Din fericire nu au fost probleme. Cetatenii s-au comportat civilizat si nu a fost necesara interventia noastra”, a declarat Vasile Patrichi, agent al Politiei Primariei.

O constientizare a problemei

Deseurile au fost depozitate in cartierul Bistrita-Lac, intr-o locatie special amenajata pentru acest lucru. In cadrul acestei actiuni, autoritatile au reusit sa colecteze de la populatie aproximativ 11 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice. „Exista oameni care nu vad potentialul nociv al acestor deseuri. Unii le depoziteaza in casa in speranta reconditionarii. Altii se gandesc ca le pot valorifica, lucru neadevarat. Aceste deseuri trebuie colectate, urmand ca ulterior sa fie dezmembrate si reciclate. O parte dintre acestea le putem recicla in tara, altele necesita anumite conditii pentru acest lucru si de aceea ele sunt trimise spre reciclare in strainatate”, a declarat ministrul Korodi.
Conform celor stabilite de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, pana la sfarsitul anului 2007 se impune colectarea a cel putin 3 kilograme de deseuri pe cap de locuitor. Cota stabilita pentru 2008 este mai mare cu un kilogram. In categoria deseurilor care pot fi colectate de la populatie intra aparate de uz casnic de mari dimensiuni (frigidere, congelatoare, masini de spalat rufe, cuptoare cu microunde, plite electrice, aparate de aer conditionat, etc.), aparate de uz casnic de mici dimensiuni (aspiratoare, filtre de cafea, uscatoare de par, ceasuri de mana, etc.), echipamente informatice si de telecomunicatii (unitati centrale, fotocopiatoare, telefoane mobile, faxuri, camere video, etc.), unelte electrice si electronice (masini de gaurit, fierastraie, masini de cusut, etc.), jucarii, echipamente sportive si de agrement. Deseurile produselor electrice si electronice pot fi de asemenea colectate si de magazinele de profil.

Sursa: InfoBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *