Porsche a anuntat ca va dezvolta si o versiune hibrida pentru viitorul Panamera care va consuma doar 9 litri/100 km

Porsche pregateste o intrare in forta pe piata sedanurilor sportive, viitorul Panamera fiind unul dintre cele mai spionate si mediatizate modele din ultima vreme. Constructorul german nu se va multumi insa doar cu o simpla sportiva in patru usi, anuntand deja ca Panamera va fi disponibil si in varianta hibrida.

Se pare ca viitorul model va imprumuta tehnologia dezvaluita in premiera pe Cayenne Hybrid, la Salonul Auto de la Frankfurt, anul trecut. Intregul sistem hibrid va include o baterie pozitionata in portbagajul masinii, un intreg set de electronice si un modul capabil sa comunice cu transmisia si motorul. Acest modul hibrid va include un propulsor electric si un ambreiaj alternativ.

Soferul va fi astfel capabil sa selecteze moduri diferite de propulsie: de la total benzina la total electric. In ceea ce priveste consumul, acesta va fi vizibil imbunatatit, Porsche Panamera urmand sa se poata lauda cu o valoare de 9 litri/ 100 km in ciclu combinat.

Viitorul sedan sportiv al celor de la Porsche va fi dezvaluit in versiune de serie abia anul viitor, o varianta hibrida urmand a fi lansata in urmatoarele luni.

Sursa: Automarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here