Povestea porumbelului urias, Dodo

Povestea porumbelului uria?, Dodo
Povestea porumbelului urias, Dodo
Povestea porumbelului urias, Dodo

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”.

Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului.

Duminica, 23 Februarie 2014, va invitam, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata “Povestea porumbelului urias, Dodosustinuta de catre ornitologul nostru, dr. Angela Petrescu.

Pasarea Dodo, cunoscuta de toti din „Alice in Tara Minunilor”, de Lewis Carol, povestea copilariei noastre, chiar a existat in realitate!

Pasarea Dodo era un porumbel urias, terestru, greoi, cu penaj de culoare cenusie, aripi atrofiate, coada alba si cioc enorm.

Dodo a trait numai in Insula Mauritius din Oceanul Indian, situata la est de Madagascar. Tot ceea ce se stie, in prezent, despre aceasta pasare se bazeaza pe descrierile din jurnalele navigatorilor care au vizitat Insula Mauritius in secolul al XVI-lea si al XVII-lea. El a disparut inainte sa fie cunoscut.

Povestea porumbelului urias, Dodo
Povestea porumbelului urias, Dodo

Va invitam, asadar, duminica, in Sala Multimedia, sa asculti povestea trista a disparitiei porumbelului urias Dodo si a altor porumbei actuali, terestri, amenintati cu disparitia.

Piesele „vedeta” vor fi „dezvaluite” treptat, in fiecare luna, conferintele de la Muzeu si articolele lunare din revista Terra Magazin prezentand informatii mai putin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural si stiintific detinut de catre Muzeul „Antipa”. Cu ocazia Noptii Muzeelor 2014traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi strabatut de toti cei care vor participa la acest eveniment.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *