Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

Agentia pentru Protectia Mediului Neamt deruleaza proiectul “PACINFO – Rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane”.

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Neamt deruleaza proiectul “PACINFO – Rolul social si de mediu al agriculturii in regiunile montane”. In cadrul proiectului, APM organizeaza miercuri, 25 februarie, la Central Plaza Hotel din Piatra Neamt, un seminar de informare a fermierilor din zonele montane cu privire la obiectivele noii politici agrare comune, in special a obiectivelor legate de protectia mediului, ca asigurarea aprovizionarii cu alimente sanatoase la preturi accesibile, asigurarea eficacitatii agriculturii si ecologizarii acesteia, asigurarea viabilitatii comunitatilor rurale si a vietii in zonele rurale. Pe parcursul seminarului vor fi prezentate materiale referitoare la forme de sprijin si investitii in agricultura pentru perioada PNDR 2014 – 2020, posibilitati de subventionare a agriculturii din zona montana, produsele traditionale din zona montana si criteriile de atestare ale acestora, pajistile montane – o avutie insuficient valorificata. Prelegerile vor fi tinute de catre reprezentanti ai Institutului National de Cercetari Economice al Academiei Romane, ai Comisiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si ai Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Neamt (OJFIR).

“Politica Agrara Comuna din noua perioada de programare UE acorda o atentie insemnata practicilor agricole ecologice, acest fapt avand o relevanta majora in cazul fermelor din zonele montane ale Romaniei, deoarece acestea au un avantaj competitiv, datorita mediului curat”, precizeaza Eduard Corduneanu, director executiv al APM Neamt.

Proiectul PACINFO isi propune promovarea masurilor privind sustenabilitatea mediului, a politicii agrare comune in regiunile montane defavorizate din Romania. Acest proiect este coordonat de catre Agentia pentru Protectia Mediului Harghita, in parteneriat cu alte 15 agentii pentru protectia mediului. Finantarea se face de catre Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in cadrul programului de promovare a Politicii Agrare Comune, si de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *