CE BEM, CE MINCAM
Pralinele cu ciocolata amaruie cu crema caramel (49%) Noiret au in compozitie: „zahar, masa de cacao, izoglucoza, sirop de glucoza, grasime vegetala hidrogenata, unt de cacao, pudra de cacao, lapte praf integral, unt din lapte, sare iodata, emulgator (lecitina din soia E322), agent de umezire (glicerina monostearata E422), aromatizant (vanilina), agent de afanare (bicarbonat de sodiu E500), aroma natural identica (n.r. artificiala) (toffee-unt). Poate contine urme de alune, migdale si gluten. Substanta uscata de cacao (in invelis) min 55%.”. Dupa ce veti consuma 100 de grame din aceste praline veti acumula 431,9 kcal/ 1809,7 kj, proteine 4,1g, glucide 35,1g, lipide 30,6.

ANALIZA. Pralinele fac parte din categoria produselor zaharoase, cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat (zaharoza, fructoza, glucoza). Acestea pun in pericol pancreasul endocrin, inducind variatii importante ale glicemiei, atrage atentia prof. dr. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Compozitia pralinelor imprima o densitate calorica foarte ridicata 431,9 kcal/ 100 de grame. Continutul de grasimi periculoase, printre care si hidrogenate, este de asemenea, foarte ridicat, 30,6/ 100 de grame.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, copiilor, adolescentilor, celor cu maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, maladii hepato-renale. Persoanele cu intoleranta la lactoza, gluten si alergie la migdale si alune il vor testa in prealabil. Suferinzii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here