Prefectul Constantei cere anularea certificatului de urbanism pentru groapa de gunoi din Navodari

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a solicitat, marti, anularea certificatului de urbanism pentru construirea gropii de gunoi industrial din orasul Navodari, dupa ce, in urma cu doua saptamani, locuitorii orasului au votat, la referendum, impotriva construirii acestui obiectiv.locuitori Navodari

Locuitorii din Navodari s-au exprimat, printr-un referendum organizat de Primarie in data de 23 mai, impotriva amplasarii unei gropi de gunoi in oras. Din numarul total de locuitori ai orasului inscrisi pe listele electorale, respectiv 32.845, au votat de 23.677 de persoane.

„Ca urmare a exercitarii controlului privind legalitatea actelor adoptate si emise de primarul orasului Navodari, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a solicitat in cursul acestei zile (n.r. marti) Tribunalului Constanta, Sectia comerciala de contencios administrativ si fiscal, anularea Certificatului de urbanism nr. 718/20.12.2007, emis ca urmare a cererii S.C. Ecological Center S.A., in scopul realizarii obiectivului de investitii „centru de gospodarire deseuri industriale”, se arata intr-un comunicat de presa emis de catre Prefectura Constanta.

Potrivit documentului, certificatul de urbanism intra sub incidenta art. 3 alin. 1 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata si completata.

„Ca efect al actiunii noastre, actul este suspendat de drept, urmand ca instanta sa se pronunte”, a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

Groapa de gunoi, aflata in administrarea companiei Ecological Center SA, ar urma sa fie construita in incinta fostei fabrici Fertilchim. Aceasta ar urma sa fie amplasata la numai 500 de metri de case si la mai putin de doi kilometri de tabara de copii Navodari.

Primarul localitatii, Nicolae Matei, a sustinut ca in acel depozit ar fi urmat sa fie depozitate deseuri toxice, inclusiv cianuri folosite in industria de minerit. „Se doreste a se face un munte de 95 de metri inaltime, pe o suprafata de 29 de hectare, unde sa se depoziteze pana la 600 de tone de deseuri periculoase in fiecare zi”, a afirmat edilul.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *