Presedintele Adunarii Generale a ONU viziteaza Romania la sfarsitul lunii iulie

Ziua Organizatiei Natiunilor Unite sarbatorita prin conferinta "ONU si provocarile anului 2014"
 Presedintele Adunarii Generale a ONU viziteaza Romania la sfarsitul lunii iulie
6 noiembrie, ziua internationala pentru prevenirea exploatarii mediului in timpul razboaielor si conflictelor armate

Presedintele Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), John W. Ashe, va efectua o vizita de lucru in Romania, la sfarsitul lunii iulie, a anuntat, astazi, intr-un comunicat de presa, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC).
Vizita a fost anuntata in cadrul unei intalniri bilaterale intre John W. Ashe si ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, la sediul ONU din New York, unde are loc Forumul politic la nivel inalt privind dezvoltarea durabila, sub egida Consiliului Economic si Social al ONU (ECOSOC).

In cadrul lucrarilor forumului, ministrul Attila Korodi, care detine si functia de vicepretedinte al Adunarii ONU de Mediu /UNEA/ s-a intalnit cu presedintele ECOSOC, Martin Sajdik, discutiile avand ca tema declaratia ministeriala finala, adoptata in ultima zi a evenimentului de la New York.

„Au fost negocieri intense, insa cred ca am facut o treaba buna, deoarece documentul adoptat traseaza mult mai clar liniile pe care vom merge in agenda post-2015. Insa noi avem o mare responsabilitate: consider ca este esential ca deciziile pe care le luam noi aici sa fie traduse cat mai simplu, pentru ca oamenii sa inteleaga ca sunt facute pentru ei”, a precizat Sajdik.
Agenda oficialului roman a cuprins o intalnire cu Amina J. Mohammed, adjunctul secretarului general ONU si responsabila pentru planificarea Agendei de Dezvoltare Post-2015.

„Pentru Romania, obiectivele de dezvoltare durabila trebuie sa devina transcedentare oricarei abordari politice. Dupa cum ne cer partenerii nostri de la ONU, ele trebuie sa functioneze ca o umbrela care sa cuprinda tot ceea ce inseamna mediu, dezvoltare economica si sociala. Numai prin aceasta abordare putem sa spunem ca Romania a inteles intr-adevar conceptul dezvoltarii durabile si il aplica intocmai”, a mentionat, la randul sau, Attila Korodi.

Forumul Politic la Nivel Inalt pe Dezvoltare Durabila (HLPF) reprezinta cea mai importanta platforma a ONU in domeniul dezvoltarii durabile si asigura leadership-ul politic si orientari, follow-up si examinarea progreselor in implementarea angajamentelor in domeniul dezvoltarii durabile si raspunde provocarilor noi si emergente in sfera dezvoltarii durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *