Prevenirea transfrontalieră a eroziunii solului
Prevenirea transfrontaliera a eroziunii solului
Prevenirea transfrontaliera a eroziunii solului

Consiliul Judetean Suceava este partener in proiectul „Utilizarea experientei europene in combaterea eroziunii solului”, promovat spre finantare de Administratia Raionala Kitsman (pe romaneste, Cotmani), din regiunea Cernauti. In aceasta calitate, Consiliul Judetean va suporta cheltuielile neeligibile si conexe de 185.325 de euro, valoarea totala a proiectului fiind de 1,69 milioane de euro. Obiectivul proiectului consta in cresterea gradului de constientizare privind importanta prevenirii eroziunii solului in zonele tinta, adica in raionul Kitsman din Ucraina, in judetul Suceava si in orasul Ungheni din Republica Moldova.

In cadrul proiectului ar urma sa fie elaborate studii si materiale informative cu referire la prevenirea fenomenului eroziunii solului, acestea urmand a fi distribuite agricultorilor din zonele transfrontaliere partenere. Populatia va fi atentionata in legatura cu importanta protejarii solului impotriva eroziunii, iar in raionul Kitsman vor fi organizate ferme experimentale.

Proiectul „Utilizarea experientei europene in combaterea eroziunii solului” este finantat in cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here