Prima Conferinta Internationala – Case Pasive in Romania

case pasiveConceptul de casa pasiva reprezinta cel mai inalt standard energetic din zilele noastre cu promisiunea de a taia consumul de energie in cladiri cu 90%! Aplicarea pe scara larga a designului de case pasive va avea impact dynamic pe conservarea energiei. Conceptul de case pasive a inceput in ultimii ani sa prinda contur si in Romania. Din aceasta pricina a hotarat REECO, organizator international de targuri si conferinte pe energie regenerabila si eficienta energetica, impreuna cu ISPE, Institutul de Studii si Proiectari Energetice, sa organizeze „Prima Conferinta Internationala – Case Pasive in Romania”, pe 12 noiembrie 2009, la Sala Palatului din Bucuresti.

Ce este o casa pasiva? O casa cu transfer termic scazut, care elimina poluanti si reduce costurile de intretinere sustenabil, salvand energie. Asigura o clima interioara placuta placuta in timpul verii si iernii, fara a fi nevoie de sisteme de incalzire conventionale. Necesarul anual pentru incalzirea incaperii nu depaseste 15kWh/ (m²a).

Conceptul de casa pasiva a aparut acum 15 ani in Darmstadt, Grmania, atunci cand respectand planurile arhitectilor Bott, Ridder and Westermeyer – s-a construit prima locuinta de fel. In ultimii 10 ani s-au proiectat, s-au construit si s-au remodelat mai mult de 6000 de cladiri in Europa – incepand de la proprietati private, pana la scoli, fabrici si birouri – pe standardul de case pasive. O mare parte din acestea au fost monitorizate in mare parte de Passive House Institute din Darmstadt, care a analizat si a verificat performanta acestora. Chiar si agentiile guvernamentale au adoptat standardele de case pasive in elaborarea politicilor; si Comisia Europeana a implementat standardul de case pasive. Se estimeaza ca piata de case pasive va avea crestere pentru ca oamenii incep sa isi dea seama de eficienta acestui concept.

„Prima Conferinta Internationala- Case Pasiva in Romania”, pe 12 noiembrie 2009, la Sala Palatului din Bucuresti va aduce la un loc experti pentru schimb de know how, pentru a aduce exemple practice, sa ofere sfaturi dobandite prin cercenate si dezvoltare si pentru a analiza stadiul actual al politicilor si reglementarilor referitoare la case pasive. „Instrumente de certificare a casei pasive”, „Politici de dezvoltare locala sustenabila si casele pasive”, „Casa pasiva in Romania – eficienta energetica a cladirilor in conformitate cu standardele UE”, „Solutii Saint-Gobain Isover si produse pentru case pasive”, „Casa pasiva in Romania – Primele realizari” sunt doar cateva dintre titlurile prezentarilor. Vorbitori ca: Ioan Dan GHIORGHIU, Director General Institutul de Studii si Proiectari Energetice, Nicolae VASILIU, Presedinte AMCSIT Politechnica, Emilia Cerna MLADIN, Presedinte Asociatia Auditorilor Enegetici pentru Cladiri din Romania si multi altii vor fi prezenti si vor sustine lucrari.

RENEXPO South-East Europe 2009, Targ International pentru Energie Regenerabila si Eficienta Energetica in Constructii si Renovari respectiv Case Pasive si cu Consum Redus de Energie, va avea loc in paralel cu conferinta de specialitate. Se asteapta la 70 de expozanti din domeniile: case pasive si cu consum redus de energie, energie geotermala, eficienta energetica in constructii si renovari, pompe de caldura, hidroenergie, biomasa, bioenergie, biogaz, energie eoliana, energie solara, cogenerare si energie din deseuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *