Prima gradina verticala din Romania

0
141

Bucurestiul va gazdui prima gradina verticala din Romania, construita sub forma de arca de organizatia Ecotic.

Arca Verde urmeaza sa fie simbolul competitiei „Gala premiilor pentru un mediu curat”, care va reuni cele mai importante proiecte dedicate salvarii mediului, desfasurate in 2010 de catre organizatii, institutii si companii. „Dorim sa facem din Arca Verde Ecotic un loc de intalnire, un loc de destindere prin care orasul sa comunice cu oamenii prin cele mai nebanuite forme artistice si sociale”, a declarat Valentin Negoita, presedintele organizatiei.

Arca Verde, aflata in curs de amenajare pe Bulevardul Unirii, in fata viitoarei Biblioteci Nationale, va fi finalizata in jurul datei de 10 octombrie. Constructia va avea o lungime de 20 de metri, o latime de 6 metri si o inaltime de 6,5 metri. Suprafata plantata desfasurata va fi de aproximativ 200 de metri patrati. Intreaga gradina verticala, ce va fi verde pe tot parcursul anului, va cantari aproximativ 50 de tone, incluzand structura din metal inoxidabil, pamantul, diferitele specii de plante, membrana din pasla speciala, sistemul de irigatii si de fertilizare.

Inventar al „initiativelor verzi”

Gradina verticala ce va plasa Bucurestiul in galeria marilor orase ale lumii care au amenajate astfel de spatii este realizata cu sprijinul Primariei Sectorului 3, care a pus la dispozitie spatiul necesar si care o va prelua in administrare si intretinere.

„La final de an, este binevenita o actiune care, practic, este menita sa inventarieze -demersurile, initiativele verzi- din Romania,” a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor. Proiectul a fost creat de agentia de comunicare „The Secret Service”, care il pune in practica impreuna cu specialisti din proiectare tehnica (Kemfort Industries), constructii (Urban Elements), horticultura si peisagistica (GD Atelier de Peisagistica).

Expusa publicului larg

Toate proiectele inscrise in competitia „Gala premiilor pentru un mediu curat” vor fi expuse publicului larg pe Arca Verde, care exprima principiile care definesc evenimentul, aflat, anul acesta, la a doua editie.Organizatiile, institutiile si companiile isi vor putea inscrie campaniile in competitie in perioada octombrie -noiembrie 2010, decernarea premiilor urmand sa aiba loc la inceputul lunii decembrie.Evolutia lucrarilor, precum si rezultatul final al acestora pot fi urmarite pe site-ul dedicat Galei, www.PremiilePentruMediu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here