Primaria Bucuresti a lansat vineri prima strategie de dezvoltare eco a Capitalei. Aflati aici care sunt proiectele!

Primaria Municipiului Bucuresti a lansat vineri prima strategie de dezvoltare ecologica a Capitalei, ce are in vedere cresterea calitatii vietii si a confortului cetatenilor, implementarea de proiecte care sa asigure dezvoltarea orasului in concordanta cu normele si standardele de mediu actuale si in functie de tendintele europene.
dezvoltare eco
Primarul Sorin Oprescu a declarat vineri intr-o conferinta de presa ca in ultimele luni s-a preocupat intens de intabularea Padurii Baneasa, mare parte din acest patrimoniu fiind acum la Primaria Capitalei. Primarul a subliniat ca el considera gresite proiectele unor consilieri de a trasforma padurea in parc si ca el se va opune acestui proiect.

„Personal voi veghea sa ramana padure, sa fie la dispozitia cetateanului care are respect pentru natura: fara mici si fum, fara terase ilegale, fara noxe din teava de esapament”, a declarat Oprescu.

Printre proiectele de mediu mentionate de primar, se afla si amenajarea de noi parcuri in Capitala.

Primul va avea o suprafata de aproximativ 8 hectare si se va situa in zona cartierului Ghencea, strada Drumul Cooperativei.

Primaria are deja in lucru un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea HCGMB 10 din 2001, privind normele de protectie a spatiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

„Si vrem nu numai sa impunem masuri concrete de protejare a spatiului verde, dar si sanctiuni dure pentru cei care incalca aceste reglementari”, a atras atentie Sorin Oprescu.

O alta masura care sa conduca la cresterea calitatii mediului in capitala, se refera la conditionarea persoanelor fizice si juridice ca la executia unei constructii noi sa realizeze un spatiu verde de minimum 30% din suprafata totala a parcelei (din care 20% sa se amenajeze obligatoriu pe sol, iar diferenta pe un subsol betonat avand un strat de sol care sa permita dezvoltarea arborilor de talie mijlocie).

„Este legiferat acest lucru, dar nu se respecta. Vom intensifica insa controalele, vom trimite echipele de inspectori ai Primariei in teren, alaturi de Garda de Mediu, sa faca verificari special pe aceste aspecte si vom aplica sanctiuni dure pentru nerespectarea acestor reglementari ale legii”, a subliniat primarul.

Printre celelalte masuri de ecologizare ale Capitalei se numara realizarea primelor opt parcari subterane, un proiect pentru Parcul Tineretului – 6 km de alei pentru biciclisti, cu dublu sens la toate intrarile parcului, precum si pentru Parcul Herastrau.

Primaria va incepe demersuri si pentru obtinerea finantarii si demararea constructiei fazei a II a, a Statiei de Epurare a Apelor Uzate de la Glina.

Sorin Oprescu a declarat ca exista deja un proiect de Hotarare de Consiliu prin care se instituite Brevetul Verde. Este documentul care stabileste normele minime obligatorii de respectare a protectiei mediului pe tot teritoriul Municipiului Bucuresti.Chiar vineri a intrat in dezbatere publica pe site-ul institutiei, www.pmb.ro.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *