Primaria Cavnic sustine „Let’s do it Romania” pentru a nu mai primi amenzi din cauza salubrizarii

Primaria Cavnic sustine "Let's do it Romania" pentru a nu mai primi amenzi din cauza salubrizarii

Echipa de coordonare a proiectului „Let’s do it Romania” din Maramures a inceput sa raspandeasca vestea prin localitatile din judet despre actiunea care isi propune, pentru al doilea an la rand, sa curete intreaga tara de gunoaie intr-o singura zi. Prima oprire a fost in Cavnic, acolo unde voluntarii s-au intalnit cu autoritatile locale pentru a pune la punct detaliile legate de actiunea de ecologizare care se va desfasura in 24 septembrie. Edilii din Cavnic au declarat ca vor sustine cum pot mai bine actiunea, pentru ca pe, buna dreptate, orasul are nevoie de curatenie pentru a putea ajunge o destinatie pentru turisti.

Cavnicarii au ales sa sustina si anul acesta proiectul de ecologizare „Let’s do it Romania”. In cadrul unei intalniri cu autoritatile locale, echipa judeteana de coordonare a cerut ajutorul acestora pentru a atrage cat mai multi voluntari, care sa ecologizeze malurile raului care trece prin oras, locurile in care se iese la iarba verde ori locurile folosite pe post de gropi de gunoi. Nu a fost greu de obtinut acest lucru, pentru ca pana si edilii au recunoscut faptul ca inca au probleme cu gunoaiele.

„Eu cred ca nu stam rau… De fapt, stam rau pentru ca anul acesta am primit o amenda. De 18 ani, de cand sunt viceprimar, nu am primit nicio amenda pe salubritate si anul acesta am fost amendati”, a declarat, cu sinceritate, Marius Marginean, viceprimarul orasului Cavnic.

Aceasta intalnire a fost prima de acest gen, luna august fiind dedicata discutiilor cu autoritatile locale, pentru a determina mai multi voluntari, in special din zonele rurale, sa participe la aceasta actiune si sa constientizeze importanta pastrarii curateniei in natura.

„Ne dorim sa ne intalnim cu cat mai multi oameni din comunitati, sa discutam cu ei, sa le prezentam planul de bataie si sa vedem in ce masura pot sa se implice direct in organizarea la nivel local a proiectului si sa isi faca fiecare „in casa lui” curatenie”, a explicat Denisa Pintea, coordonatorul judetean al campaniei.

In acest moment, proiectul se afla in Maramures in stadiul de realizare a hartii gunoaielor, acest lucru fiind realizat de echipe care au cutreierat judetul atat pe biciclete, cat si pe motociclete in cautarea celor mai murdare zone.

„Am ajuns sa vedem ca cea mai mare problema nu o reprezinta in mod special zonele care au fost si anul trecut gunoaie, ci in zonele in care oamenii ies la picnic”, a spus si Cristian Pio, voluntarul care se ocupa de coordonarea procesului de cartare a mormanelor de gunoi.

Data aleasa pentru ecologizarea intregii tari este 24 septembrie. Cu mic, cu mare, toti romanii sunt asteptati sa participe la cea mai mare campanie de implicare sociala organizata vreodata in Romania. La editia de anul trecut, au participat 11.500 de maramureseni, iar anul acesta se asteapta ca numarul sa fie chiar mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *