Primaria Clujului schimba viteza in proiectul statiilor de biciclete

    Primaria Clujului schimba viteza in proiectul statiilor de biciclete

    Administratia locala clujeana a solicitat instantei ca reclamatia sa impotriva deciziei Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor sa fie judecata in regim de urgenta.

    Primaria a solicitat decalarea termenului de judecata in procesul prin care a atacat decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) ce a anulat rezultatul procedurii de licitatiei pentru realizarea de noi piste si statii de biciclete. Municipalitatea vrea sa semneze contractul cu societatea Viacor Engineering si sa demareze cat mai repede investitia, desi CNSC a cerut reevaluarea ofertei.

    Administratia locala a inaintat Curtii de Apel Cluj o cerere de preschimbare a termenului de judecata a plangerii depuse impotriva deciziei CNSC in procedura de achizitie publica din proiectul de realizare a unor statii self service de biciclete. „Instanta a stabilit termenul de judecare a plangerii formulate de primarie pentru 12 septembrie. Este insa un termen mult prea indepartat, motiv pentru care am decis sa utilizam posibilitatea de a cere o decalare a termenului, in speranta de a finaliza cat mai repede acest litigiu – pentru a putea incepe cat mai curand aceasta investitie”, a declarat purtatorul de cuvant al primariei, Oana Buzatu.

    Prin Decizia nr. 1.915 din 21 iunie, CNSC a anulat rezultatul licitatiei pentru „achizitie executie lucrari statii self-service de biciclete, piste si trasee pentru biciclisti”, stabilit de comisia de licitatie a primariei. Contractul a fost atribuit catre al treilea ofertant, in ordinea pretului, Viacor Engineering, la licitatia din 13 aprilie. Totusi, societatea cu cea mai buna oferta ca pret, Diferit, descalificata de comisie, a cerut CNSC anularea rezultatului licitatiei, admiterea ofertei formulate de acestia si declararea ofertei de pe primul loc ca inacceptabila si neconforma. CNSC a dat doar in parte dreptate contestatarilor de la Diferit.

    „Licitatia publica a proiectului privind realizarea retelei de statii self-service de biciclete in Cluj-Napoca, Apahida si Floresti, care vor putea fi folosite gratuit de catre clujeni, ca alternativa de mobilitate urbana a fost contestata de catre SC Diferit SRL – unul dintre ofertanti, a carui oferta a fost descalificata ca neconforma. CNSC a mentinut acest aspect din raportul procedurii, dar a solicitat autoritatii contractacte reevaluarea ofertei castigatoare. Primaria Cluj-Napoca nu a fost in totalitate de acord cu decizia CNSC, respectiv cu solicitarea de a reevalua oferta desemnata castigatoare, pentru ca o astfel de reanalizare a ofertei da din nou posibilitatea exercitarii cailor de atac din partea persoanelor ce fac dovada unui interes legitim in cauza – acest lucru putand duce la o lunga serie de contestatii, deci intarzierea proiectului”, a mai precizat Buzatu.

    Pana la o solutie a instantei, planurile administratiei locale de a implementa transportul ecologic in oras prin dezvoltarea de trasee ciclourbane si achizitionarea a 540 de biciclete pe care clujenii sa le utilizeze gratuit pe baza unei cartele raman deocamdata pe hartie. La licitatia din 13 aprilie asocierea Viacor Engineering Bucuresti – Rico Constanta, avand ca subcontractor Directia de Drumuri si Poduri Covasna, a venit cu o oferta de 14,8 milioane de lei, inclusiv taxa pe valoarea adaugata (TVA). La licitatie a participat si Diferit, jumatatea consortiului care se ocupa de intretinerea si modernizarea strazilor din Cluj-Napoca pentru primaria clujeana.

    Diferit a avut cea mai mica oferta financiara, de 12,3 milioane de lei, cu TVA. De asemenea, a depus oferta asocierea Integral Buzau – Lucrari Drumuri si Poduri Dambovita – Tecnica (13,7 milioane de lei, cu TVA).Contractul de finantare de 17 milioane de lei, din care 13 milioane bani europeni, castigat de administratia locala clujeana, vizeaza o retea self-service pentru inchirierea de biciclete (50 de statii) si a 15,4 km de piste pe traseul Floresti – Cluj-Napoca – Apahida si a fost semnat anul trecut intre primarie si autoritatea de management, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Achizitia in cadrul proiectului a fost lansata abia in martie, dupa ce documentatia a fost analizata de Agentia Nationala pentru Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *