Municipalitatea se va implica activ in cel mai mare proiect de ecologizare care va avea loc la nivel national, „Let”s do it, Romania!”.

Sute de voluntari galateni vor incerca sa curete judetul Galati de gunoaie, intr-o singura zi: 25 septembrie. Actiunea face parte din proiectul „Let’s do it Romania”, desfasurat in toata tara.

Astfel, toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa aiba un oras curat, sunt incurajati sa se inscrie pe site-ul „Let’s do it Romania”, la sectiunea „Implica-te!” sau la cafeneaua Geenie Cafe ( vis-a-vis de Potcoava).

La nivelul judetului Galati exista 18 trasee principale care vor fi curatate. Primul demeers a fost cartarea-proces ce presupune identificarea mormanelor de gunoi.

Din cele 18 trasee au mai ramas de cartat doar sapte. Avem nevoie de ajutorul voluntarilor din Tecuci, deoarece aceste trasee se afla in nordul judetului”, ne-a declarat Laura Oanca, coordonator judetean.

Primaria Galati va pune la dispozitie masinile Ecosal.

Idee estoniana

Miscarea „Let”s Do It!” a pornit, acum doi ani, de la ideea unui estonian, care, alaturi de doi prieteni, a mobilizat 50.000 de oameni care au facut curatenie intr-o singura zi.

Proiectul a fost implementat cu succes in Estonia (2008), Letonia si Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) si Slovenia (aprilie 2010).

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here