Primaria Giurgiu critica fosta conducere a CJ pentru ca nu a realizat un depozit de deseuri ecologic

Primaria Giurgiu cheltuieste peste 500.000 lei lunar pentru gunoiul menajer, municipalitatea transportand la depozitele ecologice din apropierea Bucurestiului circa 100 de tone zilnic, a declarat directorul Directiei Generale de Servicii Publice si Gospodarie Comunala(DGSPGC) Giurgiu, Liviu Popazu.colectare deseuri

Potrivit lui Liviu Popazu, odata cu amenajarea depozitului ecologic la Giurgiu vor fi economisite sume care ar putea fi investite in diverse proiecte. „Nerealizarea la timp a depozitului ecologic, din cauza fostei conduceri a Consiliului Judetean, a costat administratia locala si o va mai costa multe zeci de miliarde, bani care ar fi putut fi folositi in proiecte care sa ramana peste ani. Incepand din 1 ianuarie 2007, ca estimare, administratia locala a pierdut aproximativ 5 miliarde de lei pe luna” a spus Popazu.

Acesta a precizat ca gunoiul menajer se colecteaza, se incarca si se transporta cu trei autovehicule de mare capacitate, la Bucuresti, iar ca in afara de costurile pentru colectare si transport, trebuie platita si o taxa de depozitare de 500.000 lei vechi pentru fiecare tona de deseuri.

Directorul DGSPGC Giurgiu a precizat ca zilnic, sunt transportate la depozitele ecologice din apropierea Capitalei, intre 100-120 de tone de deseuri menajere.

Comisia Europeana a aprobat in octombrie 2009, proiectul de management integrat al deseurilor pentru judetul Giurgiu, in valoare de 26 de milioane de euro.

Depozitul ecologic ar urma sa fie amplasat pe soseaua Giurgiu-Ghimpti, la kilometru 14. Conform specialistilor de mediu, un sistem de management integrat al deseurilor presupune depozitarea deseurilor dupa ce au fost tratate, dupa ce a fost redus volumul lor, si are mai multe componente, de colectare, reciclare, tratare si in final de depozitare.

Potrivit reprezentantilor APM Giurgiu, depozitul ecologic va fi izolat, astfel incat nu va exista nici un pericol de poluare a solului, apei sau aerului. Astfel, centrul integrat de management al deseurilor va cuprinde un depozit propriu-zis, va mai avea o statie de epurare si una de sortare a deseurilor si o statie de compostare.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *