Primele centrale fotovoltaice Enel Green Power au devenit operationale in Romania

0
57
Primele centrale fotovoltaice Enel Green Power au devenit operationale in Romania
Primele centrale fotovoltaice Enel Green Power au devenit operationale in Romania

Enel Green Power (EGP) a conectat la retea primele centrale fotovoltaice ale companiei in Romania. Cele doua centrale, Berceni 1 si Berceni 2, sunt localizate in judetul Prahova si au o capacitate instalata totala de circa 19 MW.

Unitatile vor putea genera circa 29 milioane kWh pe an. Centrala Berceni 1 are o capacitate instalata de circa 10 MW.

Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodarii. Se evita, astfel, emisia in atmosfera a peste 6.800 tone CO2, in fiecare an.

Centrala Berceni 2 are o capacitate instalata de circa 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 6.500 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a peste 6.500 tone CO2, in fiecare an.

Berceni 1 si Berceni 2 sunt primele centrale fotovoltaice ale EGP in Romania, unde EGP are o capacitate instalata de 498 MW, in energie eoliana.

EGP este compania Grupului Enel dedicata in totalitate dezvoltarii si gestionarii surselor de energie regenerabila la nivel international, cu operatiuni in Europa si America.

In 2012, EGP a generat peste 25 miliarde de kWh din apa, soare, vant si caldura Pamantului, suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon.

EGP este lider mondial in sector datorita mixului echilibrat de generare a energiei, producand volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului.

Compania are o capacitate instalata de peste 8.000 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vant, soare, apa, ape geotermale si biomasa.

In prezent, EGP detine peste 700 de centrale operationale in 16 tari din Europa si America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here