Primele trasee de cicloturism din regiunea Urlati – Dealu Mare vor fi inaugurate in 31 mai 2014

Primele trasee de cicloturism din regiunea Urlati – Dealu Mare vor fi inaugurate in 31 mai 2014

Primele trasee de cicloturism din regiunea Urlati – Dealu Mare vor fi inaugurate in 31 mai 2014

Clubul Tinerilor Inovativi Urlati, alaturi de Asociatia ROI si Cycling Romania, invita iubitorii de biciclete si de natura sa ia parte cu mic cu mare la inaugurarea primelor doua trasee de cicloturism marcate din zona Urlati (Prahova), la doar 90 km de capitala.

Evenimentul se adreseaza acelora care doresc sa se relaxeze si sa se bucure de minunatele peisaje ale faimoasei regiuni viticole. Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 31 mai, la ora 11:00, la Muzeul Conacul Bellu din Urlati. Apoi, pana la ora 16:00, oricine este binevenit sa descopere regiunea Dealu Mare pe bicicleta, in propriul ritm, impreuna cu prietenii sau familia. Singura conditie: sa veniti cu propria bicicleta si cu casca de protectie.

Pentru a satisface toate gusturile,de cateva luni, tineri voluntari din zona pregatesc si marcheaza doua trasee variate de cicloturism, pe care fiecare le va putea parcurge in propriul ritm. Traseul din jurul Urlatiului, pe asfalt, are o lungime de 20 de km, iar cel din padurea Varbila, de 13 km. Cei mai energici le pot parcurge pe ambele, acestea fiind legate de un drum de 5 km pe ruta Jercalai – Varbila.

“Pregatim doua trasee marcate cu suprafata de rulare diferita – asfalt si drum de pamant – si cu facilitati minime necesare pentru cicloturism (marcaje si panouri de directionare). Acest proiect implica peste 20 de tineri voluntari din Urlati si comunele invecinate, precum si din Bucuresti si strainatate. Ne dorim sa continuam amenajarea de noi trasee in aceasta zona, care are potentialul turistic de a deveni Toscana Romaniei. Oricine este invitat sa se alature echipei noastre si sa contribuie la promovarea cicloturismului in tara noastra”, a declarat initiatorul proiectuluiMircea Crisbasanu, membru al Asociatiei ROI si coordonator al Cycling Romania.

Tinerii voluntari pregatesc cateva surprize pentru cicloturisti, care se pot bucura de vizita la Muzeul Conacul Bellu, pranz si degustare de vin la Conacul Urlateanu, geocaching sau cules de fructe. Proiectul de amenajare a traseelor din Dealu Mare este sustinut de programele Tara lui Andrei si Tineret in Actiune. Evenimentul se bazeaza pe voluntariat, este gratuit si nu atrage responsabilitatea organizatorilor legat de modul in care fiecare vizitator alege sa se deplaseze cu bicicleta.

Informatii privind traseele de cicloturism:


1. Traseul Urlati– 20km, 90% asfalt, trafic auto redus, nivel incepatori si familii. Punct de start/finish – Muzeul Bellu. Harta traseului aici.
2. Traseul Varbila – 13km, drum pietruit si poteci de pamant, nivel mediu. Punct de start/finish Monumentul Eroilor de pe platoul Varbila.

Rezervari

Doritorii sunt invitati sa rezerve un loc pentru acest eveniment scriind un email la adresa mircea@cyclingromania.ro. De asemenea, la cerere, se vor oferi informatii despre cazare si masa.

Modalitati de transport catre Urlati:

1. Trenuri CFR sau TFC pe ruta Bucuresti – Ploiesti, dupa care se pedaleaza 25km pe ruta Ploiesti – Plopu – Varbila – Urlati
2. Trenuri CFR sau TFC pe ruta Bucuresti – Albesti Muru, dupa care se pedaleaza 10km pe ruta Albesti Muru – Albesti Paleologu – Urlati
3. Masina personala – locuri de parcare exista in ambele puncte de start pe fiecare traseu
Info la http://www.cfrcalatori.ro/ si www.transferoviarcalatori.ro

Despre Mircea si Cycling Romania

Initiator si dezvoltator al proiectului Cycling Romania, Mircea Crisbasanu este un antreprenor social preocupat de cicloturism si dezvoltarea comunitatilor. In plus, contribuie ca redactor la revista National Geographic Traveler. Datorita unui master in constructii in Olanda, Mircea a realizat care sunt oportunitatile de dezvoltare in Romania in domeniul cicloturismului. In 2010 a revenit in tara si a inceput sa investigheze si sa organizeze trasee pentru turisti straini si romani in diverse zone din tara. In 2013, a participat la realizarea etapei pilot a Centurii Cicloturististice a Bucurestiului si a initiat Turul Dunarii, un eveniment anual de investigare pe doua roti a malului romanesc al fluviului, bazat pe voluntariat.26 Mai 2014 - Sursa: Prahova BusinessArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016