Asociatia „Aradeanca” a carei numar de producatori incrisi se ridica la 33, se va ocupa de atestarea si protejarea denumirii originale a produselor traditionale si de valorificarea acestora la targuri si expozitii.
La infiintarea asociatiei a participat si Lucia Romanescu, directorul executiv al Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti.
Primul mandat de presedinte al asociatiei, i-a fost oferit Marinelei Petran, seful Centrului comunitar de agricultura din Pecica.
Infiintarea asociatiei a fost precedata de o expozitie de produse traditionale, organizata la parterul sediului Consiliului Judetean, de unde nu alipsit pita de Pecica, salamul de Nadlac, placinta intinsa de Turnu, placinta intinsa de Craiva, mierea de prune de Aldesti, branzeturile de Sofronea, casul traditional de Arad, Rachia de Sepreus, Vinarsul de Barsa, galustele slovacesti de Nadlac, vinurile din Cramele Pancota, palinca de Groseni, produsele apicole de Craiva, Brazava si Scodor, taitei de casa de Pecica, prajituri de Macea, placinta de la Misca.
Sursa: Adevarul