Productia de electricitate din 2010 a Hidroelectrica ar putea fi cea mai mare din ultimii 30-40 ani

0
16

Romania devine un pic mai eco, cu ajutorul energiei hidroelectrice. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 29% din productia totala de energie electrica a tarii.

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, ar putea atinge in acest an cea mai mare productie de electricitate din ultimii 30-40 ani, de 20 TWh, a declarat vineri presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Tudor Serban, la Piatra Neamt.

„Acest record se datoreaza ploilor din acest an”, a spus Serban, care este totodata consilier al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

Compania marcheaza vineri 50 de ani de la inaugurarea primei amenajari hidroenergetice din tara, cea de la Bicaz (judetul Neamt), cu care s-au pus bazele sistemului hidroenergetic din tara noastra. Din amenajarea hidroenergetica Bicaz fac parte hidrocentrala Stejaru si barajul Izvorul Muntelui. Hidrocentrala Stejaru are sase grupuri cu o putere instalata de 210 MW.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 29% din productia totala de energie electrica a tarii, de 56,69 TWh.

Hidroelectrica este astfel cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are peste 5.000 angajati. Producatorul administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here