Produse ecologice cerute de piata

Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson
Produse ecologice cerute de piata
Produse ecologice cerute de piata

Specialistii romani considara ca exista mai multe produse ecologice animaliere cautate pe piata, dintre care mentionam urmatoarele:

  1. laptele de oaie si capra, precum si produsele lactate obtinute in exploatatiile si gospodariile din zona montana si submontana;

  2. laptele de vaca obtinut in zonele montane, depresionare si submontane;

  3. carnea de tineret taurin la ingrasat din rasele locale Baltata Romaneasca, Siemmental;

  4. carnea de tineret bubalin, cu valorificare la varsta de 30-32 luni si greutatea de 420 kg, in conditii de crestere extensiva pentru valorificarea fitomasei din zone mlastinoase cu plante de calitate inferioara si neconsumate de alte specii de animale, sau cresterea tineretului bubalin cu fan, siloz si concentrate cand pot realiza 800-900 grame spor mediu zilnic carne de calitate superioara care se preteaza la preparate si ficat de calitate superioara (asemanator celui de gasca);

  5. carnea de tineret ovin ingrasatobtinut din incrucisari intre Blackface german si Tigaie, care, dupa intarcare se ingrasa inca 100 zile, in adaposturi simple utilizand masa verde, fanuri, taitei de sfecla uscati, cereale si minerale, realizand un spor mediu zilnic de 300 grame si o greutate medie de 47 kg la sacrificare(175 zile);

  6. carnea de porc din rasele si populatia locala realizata prin tehnologii bazate pe cereale, cartofi, lucerna, minerale, faina de fan de lucerna, cu valorificare la 12 luni si greutatea de 140-150 kg si destinatia consum de carne cu preparatele traditionale sau industrializare;

  7. carnea de pui din rasele mixte, traditionale, cu furajare complexa naturala si intretinere in libertate, valorificare la 1,2-1,5 kg;

  8. carnea de rata ingrasata in sistem gospodaresc;

  9. cresterea gastelor in nisa ecologica, balti, iazuri, vegetatie bogata;

  10. producerea oualor in gospodarii, ferme sau microferme utilizand rasele mixte cu o alimentatie naturala: cereale, sroturi de floarea soarelui, faina de lucerna, in, canepa, taitei de sfecla uscati, polen poliflor, faina de urzici (in cantitati mici), coji de oua maacinate;

  11. mierea de albine ecologica, precum si produsele apicole (polen, pastura, propolis, laptisor de matca) etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *