Produse naturale de curatat pentru o casa „verde”

Cand cineva se gandeste la poluarea aerului, ii vin in minte probabil imagini cu cosuri de fabrici prin care iese fum si autostrazi blocate de masini. Dar cercetari recente arata ca aerul din propriile locuinte – locul unde ne-am astepta mai putin – are calitatea cea mai proasta.

Unele toxine sunt o realitate nefericita si inevitabila a vietii actuale a oamenilor. Insa fara unele, cum sunt cele din produsele de curatat pe care le avem prin casa, putem trai foarte usor. De fapt, probabil ca avem deja multe din produsele necesare unei abordari „verzi” chiar in dulapul din bucatarie. Iar aceste produse nontoxice functioneaza la fel de bine ca rudele lor chimice, insa fara efecte negative (cum ai fi iritarea pielii).

Un alt beneficiu al acestei noi abordari: vei elibera mult spatiu de depozitare. In loc de a avea un produs de curatare separat pentru fiecare parte a casei, vei avea nevoie doar de urmatoarele 5 produse esentiale:

bicarbonat de sodiu (praf de copt). Cumparati-l in cantitati mari, intrucat acest praf minune are multe domenii de folosinta. Se poate folosi pentru eliminarea mirosurilor din frigider; amestecat cu sapun din uleiuri vegetale, poate fi un bun produs de curatare a suprafetelor; sau se poate amescteca cu otet si folosi la desfundarea tevilor.
sare. Luati-va adio de la alt produs de curatare a cuptorului. In schimb, puneti sare pe petele de grasime pe cum apar, lasati suprafata sa se raceasca si apoi indepartati mizeria.
sapun din uleiuri vegetale. Mult mai putin agresiv cu pielea decat cele de tip detergent, acest sapun lichid poate curata aproape orice – de la toalete la orice parte a corpului.
sucul de lamaie. Impreuna cu uleiul de masline formeaza un amestec cu care se poate lustrui lemnul, se poate folosi la curatarea geamurilor sau a obiectelor din inox, sau se poate amesteca cu praf de copt si utiliza pentru curatarea covoarelor. Dupa ce sucul de lamaie e astfel folosit, cojile se pot macina si folosi ca odorizant.
otet alb distilat. Datorita proprietatilor sale acide, otetul poate dizolva grasimi, resturi de sapun si mucegai, acestea facandu-l produsul ideal de curatare a baii. E foarte bun si in bucatarie, de asemenea. Se poate utiliza la lustruirea obiectelor din crom, reda luciul sticlei, al gresiei sau al pardoselilor de linoleum.
Deci, sunteti gata pentru a incerca aceasta cale? Daca vreti intr-adevar sa duceti o viata ecologica, cel mai bun punct de pornire e sa va „curatati” modul de curatare a casei. Apoi, puteti folosi acelasi principiu si in alte activitati – cand cumparati cosmetice, mobila sau materiale de constuctie, spre exemplu.

Sursa: www.revolutionhealth.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *