Produsul zilei: Ceai verde

Ceaiul verde ecologic este facut din frunze de ceai neatinse de chi-micale de sinteza toxice si este mai bogat in substante benefice.

Frunzele folosite la prepararea ceaiului verde nu sint lasate sa fermenteze, cum se intimpla in cazul altor tipuri de ceai, ci sint uscate imediat dupa culegere. Astfel se obtine un produs cu un continut mai scazut de teina si mai bogat in vitamine. Ceaiul verde contine din abundenta vitaminele A, B, E, C, precum si minerale ca fier, calciu, fosfor si potasiu. In compozitia ceaiului verde se gasesc si numeroase substante cu rol antioxidant.

BENEFICII. Consumul de ceai verde reduce riscul instalarii cancerului de colon, esofag, pancreas si sto-mac. De asemenea, scade nivelul co-les–te-ro-lului „rau” si creste ni-velul de colesterol „bun”. Cea-iul verde sti–muleaza me–ta–bolismul, re-du-ce valorile tensionale ma-ri si glice-mia, protejeaza fi-ca-tul impotriva sub-stantelor to-xice, stimu-lea-za functiile sistemului imunitar si intirzie imbatrinirea prematura a tenului.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *