Produsul zilei: Ceaiul alb, o delicatesa

Ceaiul Alb Pai Mu Tan este un produs ecologic al firmei austriece Sonnentor. Ceaiul alb a devenit popular de curand, pentru ca este tipul de ceai cel mai putin procesat. Ceaiul alb este cules manual, primavara devreme. Se prepara numai din frun-zulitele din partea superioara a fiecarui mugur al plantei de ceai. Pentru a preveni oxidarea, frunzele sunt supuse mai intai unui tratament cu aburi, apoi uscate rapid.

Acest tip de ceai se produce in cantitati mai mici decat alte varietati, motiv pentru care este extrem de rar si mai scump. Este considerat o delicatesa, o bautura a aristocratilor. Ceaiul alb are o aroma usor condimentata, foarte fina si parfumata, iar infuzia rezultata este deschisa la culoare, pana la galben-auriu.

BENEFICII. Extractul de ceai alb, gratie cantitatii mare de antioxidanti pe care o contine, poate imbunatati functia imunitara a celulelor pielii. Americanii au aratat ca extractul de ceai alb poate distruge in doar zece minute 80% din anumiti virusi bacterieni si are un puternic efect antimicrobian.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *