Produsul zilei – Melci spelta

Aceste paste fainoase ecologice integrale sunt facute din spelta, cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun. Aceasta specie este nemodificata de 8.000 de ani.

Celtii si vechii egipteni au cultivat spelta si au laudat-o pentru calitatile ei. Ca principala cereala pentru paine, graul spelta a fost laudat in Vechiul Testament. In Europa a fost identificat in jurul anului 1900 i.Hr.

Spre deosebire de graul comun, spelta ramane dupa recoltare protejata de palee si are un gust mai intens, amintind de cel de nuca. Pe langa un continut ridicat de fibre, spelta este bogata in vitaminele A, E, B1, B2 si PP. Si continutul de acizi grasi esentiali si de minerale este mai ridicat decat la alte soiuri de cereale. Spelta stimuleaza metabolismul si activitatea rinichilor si dezintoxica organismul.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *