Produsul zilei: Miere bio, pentru un plus de sanatate

Datorita continutului sau bogat in vitamine si saruri minerale, mie-rea de albine este un aliment foarte sa-natos. Ea se poate consuma ca ata-re ori ca adaos la ceai, lapte, alte bauturi sau sub forma de tartine. Mie-rea este si un bun medicament. Ea stimuleaza pofta de mancare si fa-ciliteaza digestia, imbunatateste ac-tivitatea inimii si a ficatului si creste procentul de hemoglobina din sange. In plus, are proprietati antibacteriene.

MAI BUNA.
Mierea ecologica este si mai sanatoasa, deoarece nu este „poluata” cu antibiotice sau cu alte chimicale de sinteza. Cum o puteti recunoaste pe rafturile maga-zinelor? Dupa sigla „ae” de pe eti-cheta si marca organismului de certi-ficare. Si dupa mentiunea „bio” sau „ecologica”. Atentie! Daca nu exista sigla certificatorului pe eticheta, aceste mentiuni nu garanteaza ca produsul este ecologic.

SORTIMENT. Mierea de sal-cam, imediat dupa recoltare, este transparenta. Culoarea ei depinde de fa-gurii in care a fost facuta. Astfel, mi-erea de salcam poate avea nuante de la incolor pana la galben pai sau galben deschis. Ea are un gust placut, dulce, este vascoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare (zaharisire) cand este proaspata. Mierea de salcam nu cristalizeaza decat dupa 1,5-2 ani, dar nici atunci nu in totalitate. Mie-rea de salcam are un miros specific. Insa un miros mult prea pronuntat de salcam este semn ca mierea respectiva a fost falsificata prin introducerea unei infuzii de flori de salcam, spun specialistii.

Recomandari

Mierea de salcam este o miere bazica, ce poate fi consumata atat de copii, cat si de varstnici. Ea are efect expectorant si de calmare a tusei. De asemenea, este un foarte bun antiseptic, dar si cicatrizant. Cura cu miere de salcam mareste capacitatea de a face efort fizic, psihic si intelectual. Dar si in afectiunile cardiace. Spre exemplu, medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar in cantitati mici (1-2 lingurite de doua-trei ori pe zi) si cu lapte, fructe sau alte produse.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *