Produsul zilei – Orez salbatic ecologic

Orezul salbatic ecologic este mai sanatos decit omologul conventional pentru ca nu contine E-uri, substante chimice de sinteza si alte „otravuri”.

Orezul salbatic nu este, de fapt, orez, ci semintele lungi si subtiri ale unei plante erbacee originara din America de Nord (Zizania aquatica). Aceasta planta nu este nici macar inrudita cu orezul. Aceste seminte sint foarte hranitoare si au un gust ca de nuca, foarte placut. Delicios cu alune si fructe uscate, orezul salbatic este utilizat de obicei in amestec cu diverse tipuri de orez, ca umplutura, precum si in salate. Orezul salbatic are textura mai dura si are nevoie de timpi de fierbere mai mari (circa 45-60 de minute). Gatit devine pufos, iar boabele sint separate. Asta daca nu a fost fiert prea mult, caz in care stratul superior al bobului se dezintegreaza, iar boabele devin mai moi si lipicioase.

BENEFICII. Orezul salbatic se numara printre cele mai bune alimente din punct de vedere nutritiv, avind cel mai mare procent de zinc, magneziu si vitamina B6. Orezul salbatic are mai putine calorii si carbohidrati decit orezul alb, dar mai multe proteine si fibra.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *