Acest sirop de agave ecologic este un indulcitor natural, obtinut din seva plantei cu acelasi nume. Exista 136 de specii de agave in Mexic, una dintre acestea fiind agava albastra, singura admisa pentru a fi folosita la fabricarea celebrei bauturi mexicane tequila. Aceasta constituie si o materie prima premium pentru obtinerea siropului de agave, insa se pot utiliza si alte specii ale plantei. Agava este cunoscuta ca o planta suculenta si, desi imparte acelasi „habitat” cu multi cactusi, nu este un cactus, avand un ciclu de viata diferit. Aceasta planta este, de fapt, inrudita cu crinul si amaryllis.

Siropul este derivat din carbohidratii (fructoza) din seva de agava, printr-un proces termic natural, fara substante chimice. El poate fi „negru” (in fapt maroniu) sau deschis la culoare. Siropul intunecat la culoare este nefiltrat si contine mai multe minerale si pastreaza mai bine aroma naturala. Siropul deschis la culoare se obtine printr-un usor proces de filtrare.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here