Program de finantare pentru proiecte de constientizare a tinerilor in ceea ce priveste protectia mediului

Proiecte de constientizare a tinerilor in ceea ce priveste protectia mediului

Proiecte de constientizare a tinerilor in ceea ce priveste protectia mediului

La initiativa Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, 13 mai, crearea unui program de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu, pentru proiecte de constientizare a tinerilor privind problematica protectiei mediului, in cadrul evenimentelor organizate in 2015, la Cluj-Napoca, cu ocazia acordarii titlului de capitala europeana a tineretului, in anul 2015.

”Dorim ca, in cadrul manifestarilor de anul viitor, organziatiile neguvernamentale din zona metropolitana a municipiului Cluj-Napoca, in colaborare cu organizatii de tineret din alte judete ale Romaniei, sa dispuna de toate resursele pentru a putea implica tinerii in proiecte care sa vizeze dezvoltarea durabila, protectia mediului si a naturii, precum si influentarea politicilor de mediu care ii afecteaza pe tineri. Suntem bucurosi sa fim parteneri intr-un proiect care, cu siguranta, va arata capacitatea tinerilor din Cluj-Napoca si din toata Romania de a se implica in modelarea si dezvoltarea propriului lor viitor”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Ghidul de finantare pentru aceste proiecte va fi aprobat prin Ordin al ministrului mediului si schimbarilor climatice. Organizatiile neguvernamentale din zona metropolitana a municipiului Cluj-Napoca vor realiza aceste proiecte in parteneriat cu organizatii de tineret din alte judete, iar derularea proiectelor se va desfasura ”in oglinda”, in zona metropolitana Cluj-Napoca si zona de activitate a organizatiei partenere dintr-un alt judet, pe durata unui an intreg.


”Finantarea oferita de MMSC urmareste sustinerea tinerilor si a organizatiilor de tineret de a se implica in proiecte de protectie a mediului dar si influentarea politicilor de mediu care ii afecteaza pe tineri. In spiritul diversitatii, o trasatura caracteristica a municipiului Cluj-Napoca, proiectele vor avea ca scop incurajarea tinerilor din medii si judete diferite ale Romaniei sa isi impartaseasca ideile si experientele in politicile de mediu si vor conduce la atragerea vizitatorilor, in special a tinerilor de pe plan national”, a adaugat ministrul Attila Korodi.

Din Bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, destinat actiunilor de educatie si constientizare a publicului privind protectia mediului, vor fi repartizate 4 milioane lei, pentru deschiderea unei sesiuni in vederea finantarii unor proiecte in acest context. Suma maxima acordata fiecarui beneficiar nu va putea depasi 200.000 lei.

Capitala Europeana a Tineretului este titlul acordat unui oras european pe o perioada de un an, in timpul caruia se va acorda sansa de a prezenta, printr-un program multilateral, viata si dezvoltarea culturala, sociala, politica si economica legate de tineret.15 Mai 2014 - Sursa: Ultima OraArticole recente:
Alimentatie
meteosensibilitatea1
29 octombrie 2016
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Stop Abandonului
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016