Programul LIFE+: Sase proiecte de mediu din Romania au obtinut finantari in valoare totala de 4,9 milioane de euro

Programul LIFE+: Sase proiecte de mediu din Romania au obtinut finantari in valoare totala de 4,9 milioane de euro

Programul LIFE+: Sase proiecte de mediu din Romania au obtinut finantari in valoare totala de 4,9 milioane de euro

6 proiecte de mediu din Romania au obtinut o finantare in valoare de 4,9 milioane de euro in cadrul diferitelor componente ale programului LIFE+. 

Ele includ un proiect al Primariei Bucuresti referitor la evaluarea conditiilor de mediu (componenta LIFE+ Politica si Guvernanta de Mediu), 4 proiecte de conservare a naturii si faunei (componenta LIFE+ Natura), precum si un proiect de constientizare a impactului de mediu in cazul producerii si utilizarii echipamentelor electrice si electronice si de promovare a energiei verzi (componenta LIFE+ Informare si Comunicare).

In cadrul apelului de propuneri de proiecte, au fost depuse 1 468 de cereri de finantare, din care au fost selectate 225. In ansamblu, proiectele reprezinta o investitie totala de aproximativ 589 milioane euro, din care contributia Uniunii Europene se ridica la aproximativ 282 milioane de euro.

Proiectele LIFE+ 2013 in Romania

LIFE+ Politica si guvernanta in materie de mediu (1 proiect – 0,5 milioane EUR)

LIFE ADB (Primaria Bucuresti): Obiectivul principal al proiectului este demonstrarea unor metode specifice pentru coagularea particulelor de praf in zonele urbane prin intermediul unor agenti de coagulare a prafului, reducand particulele in suspensie (PM10). Un proiect-pilot va fi desfasurat in intreg Bucurestiul, unde pe bulevardele si strazile cu trafic intens vor fi imprastiati agenti diferiti (unul pe baza de acetat de magneziu si de calciu, altul pe baza unei solutii realizate exclusiv din compusi naturali). Proiectul va sprijini confirmarea variabilelor (rezistenta la inghet-dezghet, anotimpul, conditiile meteorologice, datele privind traficul) si parametrilor (concentratia, dilutia etc.) optimi pentru determinarea agentului de coagulare a prafului cel mai potrivit pentru Bucuresti.


LIFE+ Natura (4 proiecte – 4,1 milioane EUR)

WOLFLIFE (Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea): Obiectivul global al proiectului este mentinerea unei populatii viabile de lupi in Muntii Carpati. Zona vizata de proiect consta in partea centrala si de sud a Carpatilor Orientali, care cuprinde 18 situri din reteaua Natura 2000 in care lupii sunt protejati. Datele obtinute in cursul proiectului vor constitui punctul de plecare pentru elaborarea unui plan de actiune eficace pentru mentinerea unei populatii viabile de lupi.

LIFE+ReHabHu (Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara): Obiectivul proiectului este restabilirea unui statut de conservare favorabil pentru trei tipuri de habitat natural din muntii Poiana Rusca: padurile de fag, de stejar-carpen si de Tilio-Acerion. Aceste habitate s-au degradat in principal din cauza exploatarii la scara mare a resurselor minerale.

LIFE FOR BEAR (Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice Bucuresti): Obiectivul proiectului este protejarea intregii populatii de ursi din regiunea carpatica din Romania, care reprezinta aproximativ 35 % din numarul total al ursilor bruni din Europa. Aria vizata de proiect cuprinde aproximativ 30 % din suprafata totala a Romaniei, iar obiectivele principale ale proiectului sunt actualizarea planului de gestionare a populatiei de ursi bruni din Romania, consolidarea statutului de conservare a speciilor si desfasurarea unor activitati specifice pentru a reduce incidentele implicand oameni si ursi.

LIFEPH8310SN2000CNB (Agentia pentru Protectia Mediului Timis): Obiectivul principal al proiectului este conservarea habitatului de tip „pesteri care nu sunt deschise publicului” din parcul national situat in vestul Romaniei, precum si protejarea faunei care traieste in acest habitat. Proiectul vizeaza in primul rand reabilitarea a 110 pesteri inchise publicului care in prezent se afla intr-o stare de degradare si sunt poluate, conservarea a 14 specii de liliac si elaborarea de bune practici pentru gestionarea habitatului in cauza.

LIFE + Informare si comunicare (1 proiect – 0,4 milioane EUR)

ECOTIC LIFE+ Caravan (Asociatia ECOTIC): Acest proiect va sensibiliza opinia publica privind chestiunile de mediu legate de fabricarea si utilizarea echipamentelor electrice si electronice, precum si de gestionarea deseurilor rezultate. De asemenea, proiectul vizeaza promovarea energiei verzi, punand un accent special pe gospodariile si elevii din Romania.1 Mai 2014 - Sursa: Fonduri StructuraleArticole recente:
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Protectia Mediului
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
Stop Abandonului
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016