Proiect pentru „cresterea” carnii de pui in vitro

Organizatia pentru protectia animalelor PETA a promis un milion de dolari celui care va reusi sa produca si sa comercializeze carne de pui sintetica in SUA, pana la data de 30 iunie 2012, relateaza AFP. Raspandirea tehnicilor de productie a carnii in vitro ar permite salvarea de la moarte a peste 40 miliarde de animale sacrificate anual pentru consum si ar reduce efectele pe care le are asupra mediului cresterea intensiva a animalelor. Este vorba despre dezvoltarea de celule musculare proprii consumului.

In acest fel, vitele, porcii si pasarile vor fi ferite de suferinta de pe urma practicilor din industria alimentara, precum hranirea fortata, transportul sau sacrificarea animalelor. Concursul impune insa conditii destul de dificil de realizat in intervalul stabilit. Carnea de pui in vitro trebuie pusa in vanzare pana in anul 2012, in cel putin zece state americane, la un pret competitiv. Carnea trebuie sa prezinte textura si gustul comparabile cu puiul biologic si sa aiba autorizatia Administratiei americane pentru Alimente si Medicamente (FDA) si a Departamentului pentru Agricultura.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *