Proiect regional pentru consilierea in cariera a elevilor de la tara

    Proiect regional pentru consilierea in cariera a elevilor de la tara

    Asociatia „Alternative Sociale“ in parteneriat cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau vor pune in aplicare proiectul „ACT-IV – Abilitati de Cariera pentru Tineri – Investitie in Viitor!”. Acesta se va desfasura concomitent, pana in decembrie 2014, in opt judete din Moldova: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea, beneficiind de o finantare externa, in valoare de 557.842 de dolari.

    Proiectul isi propune sa informeze si sa formeze 800 profesori, in legatura cu metodologii si instrumente, cu scopul de a oferi orientare si consiliere in cariera elevilor din mediul rural si totodata sa ajute 20.000 de tineri sa valorifice oportunitatile educationale. Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a nominalizat doi profesori, Teona Codreanu, de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau si Ioana-Mirela Cojocaru, de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau, care au optinut calitatea de experti in cadrul acestui program. Expertii vor activa ca formatori in domeniul orientarii si consilierii in cariera, la nivelul judetului Bacau, putand organiza sesiuni de formare si dupa incheierea proiectului. „Curriculumul proiectului a fost acreditat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, sub forma unui program de formare continua, “Orientarea si consilierea in cariera a tinerilor”, 41 ore, 10 credite profesionale transferabile, fiind dedicat personalului didactic din invatamantul secundar inferior“, a explicat Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic din Bacau.

    Intreaga activitate va fi organizata in judetul Bacau, in parteneriat cu C.C.D. Iasi. In aceasta etapa a proiectului sesiunile de formare vor fi organizate incepand cu luna mai 2012, acestea finalizandu-se in luna martie a anului 2013. Ele vor beneficia de sprijinul tuturor partenerilor. Asadar, prima sesiune de formare va debuta vineri, 11 mai 2012, incepand cu ora 09.00, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau.

    De asemenea, se doreste elaborarea unui ghid pentru profesori si a unui manual pentru elevi, in domeniul orientarii in cariera, ce vor fi disponibile pentru utilizarea la clasa, sau pentru studiul individual. La final, 800 de profesionisti (640 de profesori si 160 de consilieri scolari), va fi formati si certificati pentru a realiza activitati de orientare in cariera in scolile din mediul rural, in cele opt judete ale Moldovei. Persoanele vor fi selectate pe baza experientei lor anterioare, in domeniul orientarii/consilierii in cariera si a motivatiei de a participa la proiect. „Impactul proiectului asupra acestora va fi monitorizat prin vizite, chestionare de evaluare, etc., iar echipa de proiect va oferi suportul necesar. De asemenea, va fi creat un sistem de raportare pentru profesori, cu privire la activitatile realizate, lectiile invatate, bunele practici colectate, probleme/solutii identificate, etc. La finalul proiectului, un raport cu privire la metodologiile si bunele practici din domeniul orientarii si consilierii in cariera va fi inaintat Ministerului Educatiei, pentru diseminarea acestuia la nivel national. Varianta finala a raportului va integra si feedback-ul primit din partea expertilor si a partenerilor proiectului“, a mai spus Gabriel Stan.

    Compare hotels

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *