Protectia animalelor acuza cruzimea eutanasierilor de la Constanta

3
188

Asociatiile de protectia animalelor acuza de cruzime pe cei care au eutanasiat, joi, 76 de catei la Constanta. Fostul senator Marius Marinescu, initiatorul Legii pentru protectia animalelor, spune ca ceea ce s-a intamplat la Constanta este o crima. Unul dintre medicii Biobazei spune ca nu este vorba de ala ceva: „Un caine latra daca ii faci o simpla injectie. Nu se face niciun macel”.

Joi dimineata angajatii Biobazei Constanta au prins cu carlige cateii, i-au tras aproape de maginea custilor si apoi le-au injectat o substanta letala. „Animalele au murit in chinuri”, acuza reprezentantii asociatiilor de protectia animalelor.

„Legea spune ca pot fi eutanasiati cainii care sufera de boli incurabile, constatate de medicul veterinar. Exista doar doua astfel de boli, ambele prezentand niste conditii absolut speciale, turbarea fiind una dintre ele. In cazul in care apare un astfel de caz, dansii (n.r. cei din biobaza) sunt obligati sa prezerve capul si coloana vertebrala a cainelui, s-o depuna la DSV in vederea efectuarii unor analize complexe. Dansii au dedus din lege. Este scump sa hranesti un caine, este scump sa ai grija de el. Scopul lor este profitul”, a acuzat reprezentantul Save the Dogs.

Initiatorul Legii 9/2008de protectie a aninalelor, fostul senator Marius Marinescu a declarat pentru REALITATEA.NET numai animalele cu boli incurabile mai pot fi eutanasiate, in rest acest lucru este interzis si pedepsit in cazul animalelor sanatoase.

„Ce s-a intamplat la Constanta este o crima. Ministerul de Interne ar trebui sa se autosesizeze si sa inceapa urmarirea penala impotriva celor vinovati si sa ii sanctioneze pentru incalcarea legii. Sanctiunea este inchisoarea de la sase luni la trei ani. Daca este vorba de autoritati locale, reprezentantii lor ar trebui suspendati din functie pana cand instanta isi va spune cuvantul. Ramanea lor in functie nu va face altceva decat sa creeze o tensiune imensa intre iubitorii de animale si autoritatile locale”, a spus Marinescu care a anuntat ca alaturi de ONG-urile din Constanta vor depune o plangere penala impotriva acestor autoritati.

Referitor la initiativa sa de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan (PL.x.912/2007), Marinescu a precizat ca inca se mai gaseste la Camera Deputatilor.

„Acel proiect a fost adoptat acum doi ani de zile in Senat, iar acum zace la Comisia de Administratie Publica Locala. Proiectul se refera la obligativitatea sterilizarii in masa a cainilor comunitari cu staoan sau fara, mai putin cei cu valoare chinologica. Daca acest proiect ar fi fost adoptat, problema cainilor comunitari ar fi fost rezolvata definitiv. Este o problema care treneaza de 20 de ani. Statele UE au rezolvat in acelasi mod aceasta problema”, a declarat Marius Marinescu.

Medicul Daniel Gherase de la DSV Constanta a declarat pentru REALITATEA.NET ca, in urma sesizarii facute joi, s-au recoltat probe pentru a verifica diagnosticul. „S-au gasit 60 de caini bagati in saci de plastic conform legislatiei. Analizele vor dura cel putin 72 de oare, iar rezultatele vor fi comunicate politiei pentru a fi folosite in ancheta. In momentul controlului medicul cu care Biobaza are contract, nu era acolo”, a spus Gherase.

Rezultatele analizelor sunt asteptate de politie, iar cercetarile continua pentru a se stabili conditiile de eutanasiere, a precizat pentru REALITATEA.NET Bogdan Paduraru, reprezentatul IPJ Constanta.

Medicul veterinar Mihailescu Catalin de la clinica Univet care are are „un contract de colaborare cu Biobaza”, a declarat pentru REALITATEA.NET ca acolo nu se omoara caini sanatosi, ci doar cei are nu mai au nicio sansa. Acesta a negat ca animalele ar fi fost omorate prin metode crude: „Un caine latra si atunci cand i se face o injectie. Niciun animal nu este omorat fara sa fie anestaziat, dar nu putem sa ii tinem in brate. Nu se face niciun macel”.

„Majoritatea cainilor de pe strada sunt bolnavi. Cazuri de boli transmise de capuse, multe incurabile. Toti cateii care intra in Biobaza sunt deparazitati si ingrijiti. Daca ar fi bani mai multi pentru medicamente, as face si operatii pe coloana”, a precizat doctorul care a adaugat ca nu a asistat la nicio eutanasiere din mila.

3 COMENTARII

  1. NU POT SA CRED CE CRIMINAL E OMUL.DACA DUMNEZEU NE MAI IUBESTE IL ROG CU TOATA FIINTA MEA SA I INTOARCA LA RUGACIUNE PE ACESTI DEMONI ,ACESTE BESTII UMANE.SA FACA O MINUNE ASTFEL CA NOI SA NU MAI SUFERIM VAZAND ZILNIC NEMERNICI CRIMINALI PARANOICI SI ANIMALE SUFERIND DIN CAUZA LOR..MA INTREB CE FEL DE MAMA ,EDUCATOARE SI INVATATOARE AU AVUT ACESTI NENOROCITI PENTRU CA ACESTEA TREI FIINTE TREBUIAU SA I INVETE DIN COPILARIE SA IUBEASCA TOT CE NE-A LASAT DUMNEZEU PE PAMANT.

  2. Daca eutanasierea ciinilor este acuzata atunci sa li se dea acestora ciinii acasa si…sa-i creasca si ingrijeasca ei !!!. Sa ne apucam de crescut ciini sa rupa ,sa muste si sa sperie copiii ,persoanele lipsite de aparare ,sa transformam strazile oraselor in adevarate jungle , sa fim cuprinsi de groaza cindne deplasam sa umplem parcurile si verdeata acestora de rahati !…Aveti lucruri mai importante de care sa va ocupati ,nu de faptul ca se eutnasiaza ciinii !!!.Hai sa alocam fonduri cresterii si intretinerii ciinilor in timp ce mii decopii mor de foame ,frig etc !!!. Nu sunt bani de lemne pentru foc in scoli ,nu sunt bani pentru medicamente iar noi ,ca vor unii …sa crestem ciini !.Scuturati din cap, poate va reveniti !!!…

  3. ATUNCI PRIVITI CU ,,PLACERE ,,LA STIRI CRIME DE TOT SOIUL CA ASTA INSEAMNA CRUZIME ASUPRA ORICAREI FIINTE PRECUM CAIINI ,PISICI ,CAI…SI O SA AVETI SI LEMNE DE FOC SI BANI PT TOT CE VA VREA MUSCHIUL.DOAR EDUCATIA VA VA LIPSI .NU INTELEG DE CE IUBITORII DE ANIMALE TREBUIE SA SUPORTE PE CEI CRUZI LA SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here