Proteinele animale la fel de periculoase ca fumatul

Proteinele animale la fel de periculoase ca fumatul
Proteinele animale la fel de periculoase ca fumatul
Proteinele animale la fel de periculoase ca fumatul

Cercetatorii americani au constatat, in urma unui studiu, ca in cazul persoanelor care consuma excesiv carne si branza, mai ales la varsta mijlocie, sanatatea acestora este pusa in pericol in aceeasi masura ca in cazul fumatorilor. Potrivit studiului, efectuat pe cateva mii de femei si barbati cu varsta de peste 50 de ani, de cercetatorii americani de la University of Southern California, persoanele care aveau o dieta bazata predominant pe produse de origine animala prezentau un risc de doua ori mai mare de deces prematur decat cele care consumau proteine animale in cantitati mai reduse.

Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumatorii. Oamenii de stiinta americani sustin ca proteinele din carne, branza, oua si alte produse animale „hranesc” celulele canceroase si accelereaza imbatranirea celulelor corpului. Acestia recomanda ca persoanele cu varsta de peste 50 de ani sa reduca aportul de proteine de origine animala si sa isi asigure rezerva de proteine din peste, fasole si leguminoase.

Cu toate acestea, vestea buna este ca aceasta restrictie alimentara nu dureaza la nesfarsit, deoarece proteinele de origine animala sunt benefice pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slabiciunea organismului. Cercetatorii recomanda ca o persoana cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, sa consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi, echivalentul a doua cotlete de porc, potrivit gandul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *