Protest montan, pe ritmuri rock

CARAS-SEVERIN. Timp de trei zile, in perioada 21-23 septembrie, la Garana s-a desfasurat prima editie a Festivalului Mountain – Rock. Manifestarea a fost organizata de Clubul Montan Caransebes, in colaborare cu Lupo Touring Garana.

Festivalul are ca scop reunirea iubitorilor de munte in vederea prezentarii unor filme documentare si expozitii fotografice cu tematica alpina. Potrivit alpinistului Coco Galescu, presedintele Clubului Montan Caransebes, Garana a fost aleasa ca loc de desfasurare a acestei miscari pentru ca ofera o ambianta naturala, creata parca pentru astfel de manifestari (exemple, festivalul de jazz, festivalul de folk), dar si pentru peisajul foarte expresiv. In acelasi timp, insa, s-a tinut cont si de accesul relativ usor, desi locatia se afla la o altitudiune destul de mare.
Reuniune s-a bucurat de participarea a peste 200 de „oameni ai muntelui”, care au avut astfel ocazia sa vizioneze in premiera filme documentare realizate in Muntii Alpi, Kenya, Himalaya, Polul Nord si Alaska. Acestea au fost prezentate de Cristi Minghel (Bike Attak Resita), Teodora Vid (Lugoj), Fane Tulpan (Sibiu), Alex Gavan (Bucuresti), Horia Colibasanu (Timisoara) si Coco Galescu (Caransebes). Acelasi cadru a oferit posibilitatea vernisarii unor expozitii cu tema montana, apartinand lui Stefan Andronache, Clubului Montan Caransebes, Asociatiei „Parcul National Tarcu-Muntele Mic”, Asociatiei „Altitudine” si Clubului Alternative Timisoara. Atmosfera de voie buna a fost intretinuta de formatiile rock Blazzaj, Bio, Survolaj si Implant pentru Refuz, la care s-a adaugat oferta de produse culinare. Galescu ne-a mai spus ca, pentru editia viitoare, organizatorii doresc sa lanseze un concurs de film documentar dedicat muntelui, cele mai reusite pelicule urmand sa fie premiate. Tot cu acest prilej a fost inaugurat si Parcul de aventura de la Garana, amenajat de Clubul Montan Caransebes si Conic Adventure.
Galescu considera ca aceasta prima editie a festivalului dedicat muntelui si muzicii rock a fost o reusita si promite ca manifestarea va deveni traditionala. De asemenea, se va incerca organizarea festivalului in perioada verii. Pe de alta parte, a fost si un bun prilej de a se atrage din nou atentia asupra modului necorespunzator in care se taie in continuare padurea si este agresata natura, prin intermediul practicilor de tip enduro sau, mai nou, cu instalatii eoliene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *