Protocol de finantare privind amenajarea Dambovitei

0
79
Protocol de finantare privind amenajarea Dambovitei

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu si Ministrul Mediului si Padurilor Rovana Plumb au semnat astazi Protocolul tripartit intre Ministerul Mediului si Padurilor, Primaria Municipiului Bucuresti si Administratia Nationala Apele Romane privind finantarea pregatirii si implementarii Proiectului „Punerea in siguranta a lucrarilor hidrotehnice pe raul Dambovita, aval acumulare Lacul Morii – N.H. Tanganu” si a lucrarilor aferente.

„Doresc sa multumesc doamnei ministru Rovana Plumb si totodata institutiei pe care o conduce pentru deschiderea totala pe care a manifestat-o fata de toate proiectele investitionale de mediu ale Primariei Municipiului Bucuresti, investitii realizate in beneficiul cetatenilor care merita un oras mai curat si mai civilizat”, a declarat primarul general Sorin Oprescu. De asemenea, Oprescu a mai precizat ca aceasta este „o prima reusita de la momentul schimbarii unui macaz politic”.
La randul sau, Rovana Plumb a subliniat importanta semnarii acestui protocol, declarand ca: „proiectul este unul de o importanta deosebita pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu din Bucuresti si atingerea standardelor Uniunii Europene in privinta calitatii apelor uzate, contribuind in mare masura la dezvoltarea durabila necesara acestui oras. Semnalele primite dinspre Comisia Europeana sunt pozitive astfel incat avem toate premisele pentru a finaliza aceasta investitie pana la sfarsitul anului 2016”.
Astfel, peste 350 milioane de euro din fonduri europene vor fi folositi pentru lucrarile de consolidare a casetei raului Dambovita, reabilitarea retelei de canalizare si a principalelor canale colectoare, potrivit unui protocol tripartit incheiat intre Municipalitate, ministerul Mediului si „Apele Romane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here