Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a informat astazi Agentia pentru Protectia Mediului din Buzau ca va primi de luna viitoare o statie de monitorizare a calitatii aerului de tip trafic pentru orasul Ramnicu Sarat transmite corespondentul AMOS News.

Necesitatea amplasarii unei astfel de statii a rezultat in urma finalizarii evaluarii calitatii aerului la nivel national. Astfel s-a constatat ca in zona orasului Ramnicu Sarat exista emisii semnificative de poluanti care afecteaza calitatea aerului cu depasirea pragurilor superioare ale valorilor limita pentru pulberile in suspensie.

Statia care va fi amplasata in localitatea Ramnicu Sarat va masura continuu concentratiile de dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon, compusi organici volatili, pulberi in suspensie si plumb.

APM Buzau urmeaza sa identifice amplasamentul posibil perntru aceasta statie si va face demersurile necesare pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare pana la sfarsitul lunii februarie 2008.

Aceste investitii raspund cerintelor nationale si europene de supraveghere a calitati mediului in conditii normale si de urgenta.

Sursa: Amos News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here