Punti culturale de mediu cu Italia
Punti culturale de mediu cu Italia
Punti culturale de mediu cu Italia

Regenerarea spatiilor ca o necesitate la capitolul mediu a fost pusa pe tapet in cadrul unei noi intalniri de proiect.

Cea de-a doua intalnire in cadrul unui proiect de mediu s-a derulat, in perioada 30 martie – 2 aprilie, la Matera, in Italia. Este vorba despre initiativa intitulata „PERSPECTIVE – Oameni pentru spatii regenerate: Cultura de mediu fata in fata cu implicarea activa, care se bucura de finantare din fonduri europene, prin programul Grundtvig, Long Life Learning. Printre partenerii prezenti la intrunire s-au numarat si resitenii de la Fundatia „Activity” pentru resurse si dezvoltare durabila.
„Agenda intalnirii a vizat prezentarea activitatilor partenerilor coroborate cu obiectivele proiectului, cercetatare privind bune practici in domeniu educatiei adultilor pentru implicarea in regenerarea spatiilor si un workshop international cu participarea Universitatii din Matera”, ne-a comunicat prof.univ.dr. Nadia Potoceanu, presedintele Fundatiei „Activity”.
Implementarea proiectului a demarat anul trecut si se va incheia in 2015, initiativa urmarind in principal imbunatatirea cunostintelor partenerilor prin schimburi de experienta in probleme precum: urbanism, educatie pentru mediu si dezvoltare, planificarea peisajului, probleme ale comunitatilor marginalizate, cetatenie activa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here