Purificarea organismului prin post

Dr. Filea Ioan IvanaSambata, 15 Decembrie 2007 Nu este nici o exagerare cand nutritionistii afirma ca abstinenta de la mancare duce la scaderea in greutate.

La scaderea nivelului lipidelor plasuratice, la scaderea valorilor tensiunii arteriale catre normalitate, scade glicemia la diabetici si acidul uric la gutosi.

Atentie insa, ca in perioada de post la persoanele normo-ponderale, subponderale sau la copii, lucrurile se schimba. Persoanele foarte slabite, care au aport alimentar precar inainte de a intra in perioada de post, trebuie sa se asigure cu necesarul de proteine si lipide vegetale este suficient pentru nevoile organismului. Acestea pot proveni din ciuperci si unele leguminoase, cum ar fi fasolea, mazarea etc. De asemenea, persoanele care anterior postului consumau numai carne si produse din carne, fara fainoase si cartofi, acestea vor „castiga” in greutate chiar si cu mancaruri hipoenergetice.
Copiilor nu li se recomanda un post „total”. Ei pot consuma lactate si oua, dar fara carne si produse din carne. In perioada postului, crestinii sunt indemnati sa respecte regulile trupesti, inclusiv cele alimentare, dar acest fapt nu inseamna ca sunt obligati sa faca acest lucru impotriva starilor lor fiziologice (lauzie, alaptare, convalescenta unor boli), pentru bolnavii si detinutii din penitenciare.

Sursa: ROL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *