Putin amenintator: Fortele Armate ruse s-au pregatit de un conflict nuclear

Putin amenintator: Fortele Armate ruse s-au pregatit de un conflict nuclear

Putin amenintator: Fortele Armate ruse s-au pregatit de un conflict nuclear

Fortele Armate ale Federatiei Ruse au efectuat, joi, o serie de exercitii nucleare masive, simuland respingerea unor atacuri nucleare din partea Statelor Unite si Aliantei Nord Atlantice cat si lansarea mai multor rachete cu raza lunga si ghidate.

Exercitiile nucleare pe scara larga se desfasoara pe fondul tensiunilor amplificate dintre Rusia si Occident provocate de anexarea militara a peninsulei ucrainene Crimeea si de invazia din estul Ucrainei.

Exercitiile au fost observate de catre presedintele rus Vladimir Putin, acestea venind cu o zi inainte de 9 mai, cand Rusia celebreaza victoria din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

„Noi verificam pregatirea Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, noi tinem un exercitiu”, a declarat Putin, adaugand ca exercitiile erau programate initial pentru luna noiembrie.

La manevre au participat toate serviciile si departamentele Fortelor Armate ruse, inclusiv fortele nucleare.

Fostul oficial al Pentagonului, Mark Schneider, sustine ca exercitiile sunt neobisnuite si par sa fie tintite catre Occident.

„Acest tip de exercitii sunt de obicei tinute toamna, nu primavara. Faptul ca le-au tinut acum imi sugereaza ca intentia lor a fost sa intimideze nuclear NATO in mijlocul conflictului cu Ucraina”, a declarat Schneider.

Manevrele militare complete contravin tonului impaciuitor abordat de Putin in ultimele trei zile cu privire la conflictul din Ucraina.

Moscova a efectuat un test nuclear controversat si pe data de 14 aprilie, lansand o racheta balistica intercontinentala, modelul SS-27, cu mai multe focoase nucleare false, incalcand probabil tratatul militar New START 2010.


Jocurile militare au urmat dupa refuzul Washingtonului fata de cererea Kremlinului privind rezolvarea divergentelor dintre Statele Unite si Rusia asupra apararii anti-racheta.

Moscova voia o intelegere care sa restrictioneze legal apararea din Europa. Washingtonul a refuzat planul propus si a incheiat negocierile pe fondul anexarii Crimeei.

In timpul exercitiilor de joi a fost lansata o racheta balistica intercontinentala SS-25. Alte doua rachete balistice cu multiple focoase nucleare simulate au fost lansate din submarine.

Presa de stat rusa a descris exercitiile militare drept „un atac nuclear masiv si o combatere a unui atac nuclear cu ajutorul sistemului de aparare anti-racheta al Moscovei”.

Ca parte a exercitiilor, bombardierul nuclear Tu-95 a lansat din aer sase rachete ghidate. Sistemul de aparare rus a testat sistemul de aparare anti-racheta impotriva tintelor active. Sistemul anti-racheta a folosit rachete cu raza scurta, tip Iskander.

Exercitiile au implicat o asa numita „lansare-la-avertizare”, adica lansarea de rachete ca raspuns la avertizarile radar privind un atac cu rachete strategice, in desfasurare.

Aceasta a fost prima lansare a unei rachete dintr-un submarin in regiunea Pacific din ultimul deceniu, subliniind reorientarea Rusiei in regiunea Pacificului, a notat Ria Novosti.

Masivele manevre au coincis cu summit-ul Commonwealth of Independent States (CSI), ce a reunit lideri ai fostelor republici sovietice pe care Putin incearca sa le aduca sub conducerea Moscovei.

Presedintii din Belarus, Armenia, Kirgistan si Tajikistan au urmarit manevrele din Centrul de Comanda al Apararii Nationale a Rusiei.

Intr-o retorica asemanatoare cu cea din Razboiul Rece, agentia de stiri a statului Ria Novosti a anuntat ca fortele Apararii nationale, conduse de catre presedintele Vladimir Putin, au contracarat cu succes un atac nuclear masiv.9 Mai 2014 - Sursa: Epoch TimesArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016