Rabla isi schimba numele. Cum se vor acorda tichetele de reducere din 15 aprilie

  0
  90
  Rabla isi schimba numele. Cum se vor acorda tichetele de reducere din 15 aprilie
  Rabla isi schimba numele. Cum se vor acorda tichetele de reducere din 15 aprilie

  Programul de innoire a parcului auto va demara din15 aprilie, iar valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro, aproape dublu fata de cea acordata pana acum. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, pregateste schimbarea numelui programului, deoarece se vor acorda „bonusuri suplimentare, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon”.

  In schimb, va fi eliminata piata neagra a voucherelor, pentru ca la cumpararea unei masini noi se va putea folosi un singur voucher, si nu trei, ca in anii trecuti.

  Principala noutate de anul acesta la Programul Rabla este cresterea valorii tichetului de casare la 1.500 de euro, adica 6.600 de lei. Suma este aproape dubla fata de cea din ultimii 4 ani si este suficienta ca avans pentru o masina noua.

  Ministrul Rovana Plumb a anuntat ca autoritatile sunt „in perioada de evaluare si analiza” a programului de innoire a parcului auto si ca anul acesta implementarea „Rabla” se va face incepand cu 15 aprilie „in mod cert”.

  Potrivit ministrului Mediului, noul program nu se va mai numi „Rabla” deoarece Ministerul Mediului are in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare. „Programul nu se va mai numi . Avem in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectiva. In afara de bonusul pe care l-am luat in calcul la achizitionarea unei masini electrice, de 2.500 de euro pe masina achizitionata, atat persoane fizice cat si persoane juridice, avem in vedere si acordarea unor bonusuri in cadrul acestui nou program pentru innoirea parcului auto, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru Romania”, a afirmat Rovana Plumb.

  Rovana Plumb anunta inca din ianuarie ca Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul „Rabla”, care s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, printre care cresterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor.

  Ministrul preciza atunci ca se discuta ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher. In prezent, prin Progamul „Rabla”, o persoana poate cumpara o masina noua prezentand, pentru o reducere mai mare, pana la trei vouchere, dat fiind faptul ca acestea pot fi tranzactionate pe piata libera.

  Programul guvernamental de casare a masinilor uzate, denumit Programul „Rabla”, permite proprietarilor cu masini mai vechi de zece ani sa duca autovehiculul la casat, primind in schimb o prima sub forma de tichet valoric. Tichetul nu este nominal si poate fi vandut si folosit de catre „purtatorul” acestuia pentru a obtine reducerea la achizitionarea unei masini noi, care pana in acest an a fost de 3.800 de lei.

  In 2011 au fost scoase din uz 116.641 de masini vechi si au fost cumparate aproximativ 40.000 de vehicule noi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului si citate de Agerpres.

  EVOLUTIA PROGRAMULUI RABLA

  2006-2008 – 3.000 lei, 12 ani vechime, 1 voucher nominal
  2009 – 3.800 lei, 10 ani vechime, 1 voucher nominal
  2010-2012 – 3.800 lei, 10 ani vechime, 3 vouchere transmisibile
  2013 – 1.500 euro, 10 ani vechime, 1 voucher nominal

  MASINI CASATE IN PROGRAMUL RABLA

  2009: 32.327
  2010: 186.854
  2011: 116.641

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here