Racoare din energie solaro-termica

0
87
Racoare din energie solaro-termica

Institutul German pentru Ecologie Aplicata a aratat in cel mai recent studiu al sau ca energiile regenerabile au capacitatea de a satisface cel putin jumatate din nevoia de racire a Uniunii Europene pana in 2020.

Raportul mai arata ca cel mai mare potential in acest sens il reprezinta sursele solaro-termice care, in special in regiunea din Sudul Europei, prin cantitatea mare de lumina solara, ar satisface cererea crescuta de racire.

Specialistii din domeniu sunt de parere ca aceste nevoi vor cunoaste o crestere in urmatorii zeci de ani, din cauza utilizarii excesive a aparatelor electrice, a cladirilor care au tot mai multe dintre ele fatade din sticla, dar si a oamenilor care, cu trecerea timpului, isi doresc un nivel de confort sporit in casa.

Cu toate acestea, autorul studiului recunoaste ca mai exista inca multe obstacole in calea infaptuirii acestor procese, printre care si nevoia de a se da o definitie standard “racirii regenerabile”, deoarece pana acum definitia data de organismele internationale din domeniu considera acest proces ca fiind “scaderea in temperatura a aerului din interior pentru confortul termic si pentru desfasurarea unor procese tehnice si activitati”.

Concluzia studiului german este ca, pentru ca racirea regenerabila sa devina competitiva din punctul de vedere al costurilor, sistemul preturilor trebuie sa fie revizuit in jos, iar cercetarea si dezvoltarea sunt domenii unde inca mai sunt multe de imbunatatit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here