Radarul lemnului furat
Deputata Simona Bucura Oprescu cere interzicerea transportului nocturn de lemne
Radarul lemnului furat "bipaie" in Sibiu
Radarul lemnului furat „bipaie” in Sibiu

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca, din primele date colectate dupa implementarea sistemului „Radarul padurii”, judetele Brasov si Sibiu conduc in topul celor cu transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit Doinei Pana, incepand cu data de 8 noiembrie a fost primit la 112 un numar de 534 apeluri vizand transporturi de lemn, dintre care 172 s-au dovedit a fi ilegale. Cele mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate in judetele Brasov – 16, Sibiu – 15, Gorj si Hunedoara – cate 13. Exista, insa, si 11 judete unde nu a fost semnalat niciun transport ilegal, informeaza Agerpres.

Pana in prezent au fost raportate si peste 240 de cazuri cand lemnul nu a fost primit in depozite pentru ca nu avea codul unic emis prin sistemul SUMAL.

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura a tinut sa remarce si faptul ca mii de agenti economici din industria lemnului nu au mai cerut acorduri pentru exploatare, ceea ce, spune Doina Pana, ridica un semn de intrebare asupra activitatii pe care au derulat-o pana in prezent.
Doina Pana va prezenta in sedinta de guvern de saptamana viitoare un raport detaliat privind rezultatele obtinute in urma implementarii „Radarului padurii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here