Radarul p?durilor: „S-au dat amenzi în câteva zile cât într-un an!”
Radarul pădurilor: „S-au dat amenzi în câteva zile cât într-un an!”
Radarul padurilor: „S-au dat amenzi in cateva zile cat intr-un an!”
Radarul padurilor: „S-au dat amenzi in cateva zile cat intr-un an!”

Ministrul delegat petru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat ca „Radarul padurii” functioneaza foarte bine si in cateva zile au fost date amenzi cat intr-un an.

“Stiti foarte bine ca din 8 octombrie este in vigoare radarul padurii. Functioneaza spectaculos. In doua saptamani vom face o informare in sedinta de guvern. Dar pot sa va spun, in premiera, ca de fapt, in opt-noua zile, pana acum s-au confiscat si s-au dat amenzi aproape cat intr-un an pentru cei care nu inteleg ca nu se mai poate fura. Sper ca se vor potoli, ca nu vor avea ce face”, a afirmat Doina Pana, conform Agerpres.

Ministrul delegat a adaugat ca padurile reprezinta o prioritate a mandatului sau. Premierul Victor Ponta i-a solicitat, pe 9 octombrie, sa prezinte in termen de 15 zile o evaluare a efectelor aplicarii programului “Radarul padurilor”.

Programul este bazat pe un software instalat pe telefoane mobile prin care poate fi urmarit modul in care circula lemnul taiat. Inainte ca lemnul sa plece din padure, sistemul genereaza un cod unic, care este trecut pe avizul de insotire a lemnului. Orice intrare in sistem va lasa urme si nu va putea fi folosit de doua ori acelasi aviz, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here