Ramona Mănescu: Reducerea dependenţei de petrol în transporturi este foarte importantă
Ramona Manescu: Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta
Ramona Manescu: Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta

Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta, iar din acest motiv Romania sustine initiativa Parlamentului European si a Consiliului European privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, a declarat joi Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicatii, Energie (TTE) – sectiunea Transporturi, care a avut loc la Bruxelles.

‘Sustinem aceasta initiativa, care stabileste directia de dezvoltare a sistemului european de transport pe termen lung, deoarece reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta. Un astfel de semnal este esential pentru a mobiliza capitalul privat, nu numai in ceea ce priveste dezvoltarea vehiculelor, dar si in ceea ce priveste implementarea infrastructurilor de alimentare cu combustibili alternativi’, a declarat Ramona Manescu, intr-un comunicat remis AGERPRES de catre Ministerul Transporturilor.

Potrivit comunicatului, principalul subiect al reuniunii il constituie Propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, propunere ce vizeaza doua moduri de transport: rutier si naval, pe reteaua trans-europeana de transport (TEN-T).

‘Obiectivul general al initiativei este de a asigura furnizarea unei retele suficiente de infrastructura, favorizand astfel patrunderea pe piata a vehiculelor si a navelor pe baza de combustibili alternativi. Propunerea vizeaza implementarea unei astfel de infrastructuri pana in 2030’, se mai spune in comunicat.

Pe agenda de lucru a reuniunii au mai figurat subiecte legate de stadiul dezbaterilor pe marginea regulamentului privind Agentia pentru Cai Ferate a Uniunii Europene, precum si regulamentul referitor la drepturile pasagerilor in transportul aerian.

In incheiere a avut loc dezbaterea ministrilor avand ca obiect proiectul privind Decizia de deschidere a negocierilor cu Brazilia, in vederea stabilirii unui acord global referitor la serviciile de transport aerian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here