Raportul Global Bucatarii Sustenabile: In fiecare zi un restaurant arunca la gunoi cateva zeci de kilograme de mancare

Raportul Global Bucatarii Sustenabile: In fiecare zi un restaurant arunca la gunoi cateva zeci de kilograme de mancare

Potrivit „Raportului Global Bucatarii Sustenabile: Cum reducem deseurile alimentare, al Unilever Food Solutions”, aplicat local si la nivel global, restaurantele arunca 3 milioane de tone de deseuri alimentare, dintre care 1 milion de tone provin doar de la mesele clientilor – mancarea pe care ei o lasa in farfurie.

La nivel national, potrivit statisticilor, in fiecare zi un restaurant arunca la gunoi cateva zeci de kilograme de mancare.

Romanii mananca putin din ce li se pune in fata si nu cer la pachet ce le-a ramas. Asa se face ca si cheltuielile restaurantelor pentru gunoi s-au dublat in ultimul an, spune mai recent studiu facut de Unilever.

Totodata, potrivit studiului, consumatorii bucuresteni ar plati mai mult pentru o masa in oras daca ar sti ca restaurantul unde mananca adopta practici de reciclare a deseurilor alimentare.

Astfel, bucurestenii ar plati mai mult pentru mancare in restaurantele care limiteaza cantitatea de deseuri produsa si impactul negativ al acestora asupra mediului (59% dintre barbati, 64% dintre femei), pentru mancarea servita in localurile care folosesc ambalaje si materiale reciclabile (59% dintre barbati, 64% dintre femei), dar si pentru mancarea servita in localurile care urmeaza indicatiile pentru sustenabilitate ale guvernului sau ale ONG-urilor (54% dintre barbati, 54% dintre femei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *