Raul din Salasu de Sus va fi „adoptat” de elevii din sat

Râul din S?la?u de Sus va fi "adoptat" de elevii din sat
Raul din Salasu de Sus va fi "adoptat" de elevii din sat
Raul din Salasu de Sus va fi „adoptat” de elevii din sat

Prima activitate in cadrul proiectului „Convietuire durabila om – natura in Retezat si comunitatile limitrofe” se va desfasura in cursul zilei de astazi cand elevii din localitatea Salasu de sus vor avea ocazia sa „adopte” portiuni din raul Salas. Evenimentul este condus de Asociatia Rangerilor din Romania in parteneriat cu Administratia Parcului National Retezat si Scoala Generala Salasu de Sus.

Proiectul „Convietuire durabila om – natura in Retezat si comunitatile limitrofe” are ca si obictive dezvoltarea durabila a zonei si responsabilizarea locuitorilor asupra protectiei mediului si a patrimoniului natural. Acesta beneficiaza de finantare prin granturile Fondului ONG in Romania, in valoare de peste 128.000 de euro.

Parinti pentru un rau

Reprezentantii Asociatiei Rangerilor din Romania, dar si cei ai Administratiei Parcului National Retezat vor sa atraga atentia asupra poluarii excesive la care este supus raul care traverseaza satul Salasu de Sus. In acest sens, acestia au gandit o activitate interactiva prin care elevii de la scoala din localitate vor adopta portiuni din cursul de apa. Astfel, raul va fi impartit pe tronsoane care vor fi date, prin tragere la sorti, echipelor de „parinti adoptivi”. Acestea vor fi alcatuite din 2 – 3 copii prescolari si scolari, indrumati de catre elevii mai mari sau chiar adulti. Fiecare membru al echipelor va semna un angajament scris ca va avea grija de portiunea sa de rau. Aceasta actiune se va derula astazi in satul Salasu de Sus. „In partea centrala raul are un farmec aparte, fiind strajuit de salcii plangatoare si de molizi frumos mirositori. Insa, daca te uiti peste parapet, vraja dispare la vederea pungilor si pet-urilor. Prin aceasta actiune incercam sa responsabilizam tanara generatie sa aiba o grija mai mare asupra frumusetilor naturale care ii inconjoara”, a precizat coordonatoarea proiectului, Florina Crisan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *